Pārdomas par copi

Pārdomas par copi

piektdiena, 2015. gada 18. septembris

Ukraiņu FishUp

Flit
Turpinot stāstu par ēdamajām gumijām, šajā vasarā man sanāca diezgan liels kvantums ko testēt un pārbaudīt. Jāsaka ka katra no šīm ēdamajām gumijām ar kaut ko atšķiras. Šis posts būs veltīts zīmolam no Ukrainas - FishUp. Ukrainā ražotas ēdamās gumijas, kas tiek veidotas no ļoti mīksta materiāla. Sākumā šīs gumijas bija veidotas pašu lietošanai, bet ar laiku zīmols attīstījās un šobrīd tiek piedāvāti gana daudz modeļi. Formu ziņu viennozīmīgi varu teikt ka ir daudz unikālas formas, kas ir pašu veidotas nevis kopētas. Manuprāt tas ir liels pluss. Aromāta ziņā varu teikt ka tas ir ļoti spēcīgs. FishUp mānekļiem varētu teikt ir viens no visspēcīgākajiem, kā arī, vismaz priekš manis, visnepatīkamākajiem aromātiem. Tiesa zivīm patīk šīs gumijas. Visos mānekļos ir jau iestrādāts atraktants. Tagad nedaudz par pašiem modeļiem.
   Viena kategorija ir modeļi, kas imitē dažādus kukaiņus. Skaidrs ka šie no vienas puses ir labi foreļu
Dragonfly
džigojamie mānekļi, no otras puses asari nemaz neatsakās no viņiem. Turklāt ja zin Ukraiņu aizraušanos ar mikrodžigu kā tādu un vēl viņa paveidu - mormišingu, tad šeit jautājumi atkrīt. Pats esmu testējis Dragonfly un Diving bug. Dragonfly ir sava veida spāres kāpura imitācija. Pieejama trīs dažādos izmēros - 0.75, 1 un 1.5'' garumā. Pieejama 10 dažādos krāsojumos. Jāsaka ka foreles ar šo vēl man nav nācies ķert, toties asaris atsaucās. Tiesa šobrīd lielāku par 300 gramiem neesmu dabūjis uz spāres. Džigojot šim māneklim prasās nedaudz asāka animācija. Diving bug ir arī kāda kukaiņa imitācija. Pieejama vienā izmērā 2'' un 10 dažādās krāsās. Asaris uz šo mānekli atsaucas diezgan aktīvi. Tiesa arī šim prasās aktīvs tvičs pie džigošanas.
   Nākamie mānekļi ir jau daudz ierastāki, ja tā var teikt. Kopumā ir septiņi dažādi modeļi, bet pats esmu lietojis četrus no viņiem. Viens no maniem favorītiem ARW worm. Slaidas formas māneklis ar
ARW worm
tievu, un garu asti. Māneklis ir divas collas garš. Tāpat pieejams 10 dažādos krāsojumos. Šim modelim man visvairāk patīk tievā, kustīgā aste. Ar viņu ir iespējams lieliski spēlēties. Var izmantot dažādas džiga tehnikas, lai izprovocētu asari uz uzbrukumu. Vēl laba lieta ir slaidā forma, respektīvi tas ka viņa nerada nekādu pretestību zivij copes brīdī. Šāda tipa mānekļiem bieži esmu ievērojis, ka asaris viņu vienkārši iesūc, kopā ar āķi. Līdzīgi ir ar Tsunekichi Worm vai Keitech Sexy Impact, kas jau ir nedaudz apjomīgāks. Tieši tārpveida forma sekmē arī balto zivju ķeršanos. Bieži uz ARW ir gan raudas gan brekši bijuši.
   Idejiski līdzīgs, bet tomēr ar savādāku formu ir modelis Flit. Šis arī ir sava veida tārpveidīgs māneklis, tikai Flit ir posmots ķermenis. Šī nianse māneklim dod papildus kustīgumu. Līdz ar ko es Flit pārsvarā izmantoju pie diezgan aktīva tviča. Pie klasiskās džiga tehnikas arī māneklis strādā, bet es gribētu teikt ka viņam tomēr patīk kad tiek uzraustīts. Pieejams trīs dažādos izmēros, 1.5, 2 un 3
collu. Pēdējais jāsaka ir gana apjomīgs māneklis, uz kura man nereti ir nākuši zandarti. Un kāpēc lai viņi neķertos? Visa mānekļa slaidā forma, papildus kairinātāji ir pietiekoši kārdinoši. Turklāt Flit kārsu gammā ir nu jau par neiztrūkstošu elementu kļuvušās UV krāsas.
   Wizzle shad ir klasisks zivtiņas formas māneklis. Lielākā atšķirība ir tā, ka astes daļas papēdis, ir krietni lielāks, tādējādi Wizzle rada daudz spēcīgākas vibrācijas. Pieejams modelis ir divos izmēros 2 un 3 collu garumā. Es esmu testējis mazāko versiju, un jāsaka ka šim māneklim pietiek ar ļoti lēnām kustībām, lai jau veiksmīgi strādātu.
   Un pēdējais manis baudītais māneklis, ir vēzis Real Craw. Pret visiem šiem vēžveidīgajiem es neesmu galīgi vienaldzīgs, bet jāsaka ka ne vienmēr un visur viņi strādā. Piemēram Daugavā vēžveidīgie strādā samērā labi un plēsoņām viņi patīk. Šo
Zandarts uz Flit
vēzi tad arī biju mēģinājis upē. Pamatā es izmantoju grunts skrāpēšanas tehniku. Real Craw pieejams vienā 2 collu izmērā. Formas ziņā šis vēzis ir ar vidēja izmēra spīlēm. Lai cik jocīgi nebūtu bieži vien plēsoņu interesi raisa spīles, un ir reizes, kad cieņā ir mānekļi tieši ar lielām spīlēm. Kā jau minēju, izmantojot lēnu grunts skrāpēšanas tehniku, ar vieglu uzraustīšanu bieži vien ir pozitīvs rezultāts. Tiesa ja runājam par Daugavu, ostas rajonā, bieži grunts skrāpēšana beidzas ar norautu mānekli. Bet tas jau nepadara šo tehniku mazāk iekārojamu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru