Pārdomas par copi

Pārdomas par copi

ceturtdiena, 2015. gada 17. septembris

Ēdamās gumijas Made in Lithuania

   Nu jau labu laiku esam pieraduši pie visādiem copes inventāra labumiem no Japānas. Skaidrs ka ēdamās gumijas šobrīd sastāda diezgan lielu daļu no copes mānekļu somām un kastēm. Protams, gumijas mānekļi ir ļoti daudzveidīgi - gan formu, izmēru, krāsu ziņā. Šie mānekļi ir rezultatīvi kā
seklos ezeros, tā dziļās upēs. Liels prieks šajā plānā ir par Latviešu Lucky John mānekļiem, kas ir ļoti rezultatīvi, un par pieņemamu cenu. Tieši pēdējais faktors bieži vien spēlē lielu lomu. Galvenokārt tāpēc ka ēdamās gumijas un parastie silikona mānekļi ir tīrākais darba materiāls, kas salīdzinoši ātri nokalpo, vai zivs viņus saplosa. Tāpēc nākas gana daudz pirkt šos mānekļus. Pēdējā laikā parādās daudz dažādu ēdamo gumiju kuras maksā visnotaļ demokrātiski, tai pašā laikā lieliski strādā. Mūsu brāļi lietuvieši arī ir ķērušies pie ēdamo gumiju ražošanas zem ļoti lakoniska nosaukuma - Apetito baits.
   Šobrīd zem šī zīmola tiek ražoti tikai četru dažādu formu mānekļi. Katrai formai ir trīs dažādu garumu izvēle. Pašas gumijas ir ražotas no PVC materiāla, kas viņām dod elastību, mānekļi ir mīksti, kustīgi. Atraktants, kopā ar sāli ir iestrādāts pašās gumijās. Jāsaka ka aromāts ir ļoti raksturīgais amerikāņu izstrādājumiem - ķiploka. Turklāt jāsaka ka ļoti spēcīgs - pēc paciņas atvēršanas vēl ilgi var just ķiploku smaržu. Nedaudz par modeļiem. 
   S modelis ir jau labi zināms, klasisks tvisteris. Šeit nekā pārsteidzoša nav. Aste tvisterim ir gara, ļoti
kustīga. Astes galā ir punktiņš, kas piedod sava veida kustību astei ūdenī. Paša tvistera ķermenis ir rievots, un rievas paliek lielākas pie astes daļas. Māneklis ir pieejams vienā izmēra 2.5 cm un 18 dažādās krāsas. Uzreiz jāatzīmē, ka krāsu izvēle Apetito baits ir tiešām liela.
   L sērija. Šī ēdamo gumiju forma nu jau arī ir ierindojama klasikas plauktiņā. Skaidrs ka oriģinālās formas autori ir Keitech, bet šobrīd jau ir n-tie simti dažādu ražotāju, kas izmanto šādu ģeometriju. L māneklis ir 7 cm garš, un pieejams 15 dažādās krāsas. Kopumā māneklis ir mīksts, asarim šis patīk gana labi. Daļēji pozitīvi ir tas, ka zivs nesaplēš tik ātri mānekli. Mēģināju uz šo mānekli izstrādāt zandartu - jāsaka ka arī zandartam šī gumija iet pie sirds, bet tiesa praktiski visi bija zemmēri. Ūdenī māneklis izdala piesaistošas vibrācijas.
   Quis sērija. Māneklis ar stipri resnu ķermeņa priekšējo daļu, plānu astes daļu un diezgan lielu pašu asti. Māneklis ir pieejams trīs izmēros - 6, 9.5 un 12 cm. Tāpat kā iepriekšējie mānekļi, arī šis ir pieejams 15 dažādās krāsās. Arī šī forma liekas jau kaut kur redzēta. Bet fakts paliek tāds, ka šis
māneklis ir krietni apjomīgāks, arī pašā mazākajā izmērā. Testējot Quis, principā visas noķertās zivis bija par vienu pakāpi lielākas, salīdzinot ar citiem, mazākiem mānekļiem. Par pašu lielāko - 12 cm garo, modeli man ir atsevišķs prieks. Pirmkārt šis modelis labi strādā, kā gumija, bez papildus svara, seklos ezeros, vai seklos līčos, lokālās vietās. Otrkārt tikpat labi viņš strādā uz makrodžiga, respektīvi džigojot ar apjomīgiem mānekļiem. Pie salīdzinoši lēnām kustībām māneklis strādā, aktīvi kustina asti, radot spēcīgas vibrācijas. Kas man personiski nepatīk ir iepakojums. Man neliekas īsti veiksmīgs šis blistera iepakojums, bet tāda ir ražotāja izvēle.
   Killer modelis. Šis ir savā ziņā klasisks tvisteris, bet šeit ražotājs ir sācis izrādīt savu domu gājienu. Tvisteris ir 6 cm garš, pieejams 16 dažādās krāsās. Tvisteris ir ar apjomīgu asti, kurai galā ir maza bumbiņa. Tāpat māneklim no ķermeņa katrā pusē nāk ārā trīs, tādas kā ūsas. Šī lieta dod papildus kairinošu elementu pie animācijas. Killer tvisterim ir ļoti spēcīga ķiploku smarža - kā jau minēju smaržo jau pa gabalu :) Džigojot var izmantot ļoti lēnu animāciju, bez straujām kustībām. Tāpat šis tvisteris labi strādā uz
atvadnoj pavadok. 
   Lai arī Apetito baits nav ļoti plaša mānekļu izvēle, ir no kā izvēlēties. Turklāt demokrātiskā cena spēlē stipri labi par izvēli pirkt šos mānekļus. Pats šos mānekļus testēju pāris mēnešus, un jāsaka ka paliku apmierināts. Noteikti iesaku pamēģināt, domāju ka Jums patiks. 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru