Pārdomas par copi

Pārdomas par copi

piektdiena, 2015. gada 18. septembris

Biwaa mānekļi

Turpinot iedziļināties silikona mānekļu kalnos, tiku testēt pavisam jauna zīmola gumijas. Pats zīmols ir radies 2008. gadā, Francijā. Mūsu platuma grādos par šiem mānekļiem reti kurš bija zinājis, vismaz līdz šim. Biwaa. Zīmols ir izvēlējies zīmīgu nosaukumu, jo kā zināms viens no labākajiem un populārākajiem ezeriem basu ķeršanai Japāna ir ezers Biva. Izpētot šī zīmola modeļu klāstu uzreiz gan var teikt, ka visai maz kas ir priekš basu ķeršanas. Es vairāk saskatīju modeļus, kas ir domāti zandartu, līdaku copei. Pieņemu ka franču tirgum zandartu mānekļi ir aktuāla tēma. Labā ziņa ir tā, ka zīmols attīstās. Mānekļu ražotnes ir izvietotas Ķīnā, bet visi modeļi iet cauri stingrai kvalitātes kontrolei. Pietiks par zīmolu ķeramies klāt mānekļiem. Es sev testam izvēlējos speicāli tādus modeļus, kas vairāk derēs tieši uz zandartu copi, gan džiga gan dropšota tehnikās.
   Divinator-S. Zivtiņas formas māneklis, ar ļoti plānu astes daļu un izteiktu astes papēdi. Pieejams četros izmēros - 2.5, 4, 5 un 6 collu. Šajā sakarā gribu pieminēt ka Biwaa klāstā lielākā daļa mānekļu
Divinator-S
ir pārstāvēti arī visai lielos izmēros. Skaidrs ka šo vajadzību diktē citi tirgi, kur ir pierasts ķert lielas zivis uz lieliem mānekļiem. Es negribu teikt ka mūsu ūdeņos to nevar darīt, vai ka tas nav rezultatīvi. Prakse pierāda pretējo. Tiesa ne visiem japāņu zīmoliem ir tik lielas gumijas. Bet atpakaļ pie Divinator. Lielākā mānekļa priekšrocība, ir tas ka šo modeli var darbināt ar ļoti lēnu animāciju. Materiāls ir samērā mīksts, un plānā astes daļa sāk strādāt pat pie vismazākās kustināšanas. Šajā ziņā domāju ka uzsvars var tikt likts uz ļoti daudz nopresētām vietām, vai reizēs kad plēsoņa ir galīgi neaktīvs.
   Scorpitail šobrīd ir mans favorīts no Biwaa. Sava veida slags. Izgatavots no ļoti mīksta, elastīga materiāla. Māneklis ir impregnēts ar atraktantu, kuram piemīt diezgan dīvaina, bet patīkama smarža. Pēc formas var redzēt ka Scorpitail ir domāts izmantot ar offset āķi. Pieejamie izmēri - 4, 5, 6 un 7 collas. Es gan viņu lietoju divās pozīcijās - dropšotā, kur māneklim lieliski nostrādā mīkstais materiāls, un atvadnoij pavadok - šajā gadījumā dimantveida astes forma, rada ļoti specifiskas svārstības. Ražotājs vispār rekomendē šo mānekli izmantot tviča tehnikā. Pieņemu ka tas arī ir viens no labākajiem pielietojumiem, bet es palieku pie augstāk minētajiem. Šo noteikti varu rekomendēt zandartu medniekiem.
   Venum tail ir klasisks tāprveidīgs māneklis. Šim tārpam ir rievots ķermenis, ar sirpja formas asti. Pieejams ir vairākos izmēros, kas nav mazi - 4, 5 un 6.5 collas. Šis māneklis principā ir tiešs
Scorpitail un Venum tail
tēmējums uz basu ķeršanas tēmu, par cik savā ziņā paredz izmantot viņu vekija tehnikā. Es turpretī drošu Venum lieku uz dropšotu. Pat ar vismazākajām spininga kustībām māneklis izpildās lieliski ūdenī. Nākošā pozīcija kur šis māneklis ir labs, ir atvadnoij pavadok. Pavisam drīz jau būs klāt vēlais rudens un ziemas laiks, kad veiksmīgi varēs no krasta strādāt ar atvadoij, tad es domāju ka Venum atklāsies pilnībā. Kad zivs ir pasīva, ūdens ir auksts, šāda tipa mānekļi man ir lieliski nostrādājuši.
   Pēdējais māneklis ir Divinator. Šī ir sava veida cietā versija augstāk minētajam Divinator-S. Kā raksta paši ražotāji, tad šis ir viņu izdomāts māneklis, turklāt viņš vēl ir pieteikts patentam. Idejiski šis ir no silikona veidots, ar cietu iekšējo daļu un jau ar iestrādātiem āķiem, māneklis. Divinator ir augšpusē vienžuburis, apakšējā daļā trīsžuburis. Aizmugurē āķa vietā, māneklim ir lapiņa, kas brīvi kustās, un papildus pievilina plēsoņu. Līdz ar aizmugurējā āķa neesamību, var spriest ka šis modelis ir domāts zandartu ķeršanai. Pieejams māneklis ir četros izmēros, jeb precīzāk sakot svaros - 9, 22, 35 un 55 grami. Attiecīgi pēc svara proporcionāli mainās izmērs. Vēl interesanti ir tas, ka ražotājs norāda
Divinator
grimšanas ātrumu, katram izmēram. Tiesa tas ir norādīts pēdās, bet piemēram, 14 cm modelim, kas sver 22 gramus, grimšanas ātrums ir 2.6 pēdas sekundē. Pats neesmu to pārbaudījis, bet šī lieta var noderēt. Mūsu ūdeņos māneklis strādā labi. Principā animācija ir klasiskā džiga, turklāt šis māneklis man atgādina man mīļos ratlinus. Problēma šeit gan slēpjas apakšējā trīsžuburī, kura dēļ jau pāris Divinator mānekļus esmu atstājis Daugavā. Bet nu neko, upei arī jāmaksā nodevas :) Šo es noteikti ieteiktu izmēģināt, kā labu džiga mānekli.
   Vairāk neesmu paspējis neko no Biwaa notestēt. Zinu ka ir ieplānoti daudzi jauni mānekļi, līdz ar ko iespējams nākotnē atgriezīšos pie viņu testēšanas. Šobrīd no Biwaa man ir augstākminētie favorīti, kas labi strādā mūsu ūdeņos.
   Pilnu modeļu gammu var atrast ražotāja WEB lapā - www.biwaa.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru