Pārdomas par copi

Pārdomas par copi

otrdiena, 2015. gada 28. aprīlis

Eholote


   Šosezon nolēmu mainīt savu jau nokalpojušo Humminbird pret kaut ko jaunāku, advancētāku. Jāsaka ka lai arī budžets bija gana liels, šobrīd tirgū no vadošajiem ražotājiem ir liels piedāvājums, līdz ar ko izvēlēties ir grūti. Otra problēma ir tīri no tehnoloģiskā viedokļa. Ja agrāk eholotes bija ar maziem ekrāniem, melnbaltiem, un viņas zīmēja vienkāršu gultnes līniju, pēc kuras tad mēs spriedām par kanšu un bedru esamību, vai neesamību, tad šobrīd tehnoloģija ir krietni soļojusi uz priekšu. Pirmkārt ekrānu izmēri. Es izvēlējos modeli ar 5.7'' ekrānu. Bet tirgū ir pat 12'' eholotes. Protams, ka nu jau pat lētākās eholotes tiek aprīkotas ar krāsainu ekrānu. Tā nu tas ir. GPS jau ir sava veida standarts. Iebūvēts GPS dod priekšrocības, gan tā saucamo točku jeb punktu likšanā, gan var analizēt maršrutus, kā arī pērkot kartes, pat var redzēt konkrētai ūdenstilpnei dziļumu maiņas. Pašas eholotes ir palikušas ar daudz labākiem devējiem. Līdz
ar ko attēls ko redz copmanis ir ļoti labs. Principā šobrīd ļoti lielu popularitāti ir ieguvuši struktūrskani, jeb eholotes, kas faktiski precīzi attēlo gultni, fotogrāfijai līdzīgā attēlā. Pēc šī attēla var atšķirt gan zivi, gan citus zemūdens objektus. Tāpat ir populāra side imaging jeb sānu skata tehnoloģija, kad eholote "redz'' uz sāniem. Nemaz nerunāšu par iespēju zīmēt savas dziļumu kartes, vai savienot eholoti ar laivas priekšējo elektromotru.   Tehnoloģijas progresē, tas priecē.
   Mana izvēle tomēr krita uz Raymarine Dragonfly 6 modeli. Eholote ar pietiekami lielu ekrānu, iebūvētu precīzu GPS, un ar CHIRP tehnoloģijas devēju. Tas dod ļoti precīzu, fotogrāfijai līdzīgu gultnes attēlu, struktūru. Pēc šī attēla var atšķirt ne tikai zivis, un citus objektus, bet arī gultnes cietību un citas lietas. Jāsaka ka pats vēl neesmu izmēģinājis Raymarine, bet no paziņām esmu dzirdējis gana labas atsauksmes, līdz ar ko domāju ka šis pirkums attaisnos sevi. Iekšējā sajūta ir, ka nākošgad tiks iegādāts modelis ar lielāku ekrānu - gribēsies tak redzēt daudz plašāku bildi! Atsauksmes - vēlāk, pēc pirmajiem testiem.




1 komentārs:

  1. Pārdodu jaunu ziemas eholoti Praktik ER-6 Pro par 120 eiro! Viss ir jauns iepakojumā. Pārdodu, jo nopirku divus. 28827772, Rīgā.

    Pateicoties nelielajam svaram un izmēram, niecīgam elektroenerģijas patēriņam, hermētiskam triecienizturīgam korpusam, elastīgam sala izturīgam kabelim, augsti kontrastainam ekrānam un augstai sala izturībai ir lielisks palīgs makšķerniekam vasaras un īpaši ziemas makšķerēšanā.

    Eholote Praktik ER-6 PRO ir ļoti interesanta eholote. Tā darbojas līdz 25 dziļumam, spēj noteikt zivis un šķirot to lielumu pēc definēta algoritma un digitāli atspoguļot grunts blīvumu. Grunts Blīvuma indekss ir no 0 līdz 40. Barošanas avots - viena AA izmēra baterija, kura atšķirībā no baterijas un lietošanas uzstādījumiem spēj strādāt līdz 200 stundām.

    Piegāšu Rīgā bezmaksas. Varam arī sarūnāt par piegadi ārpus Rīgas.

    AtbildētDzēst