Pārdomas par copi

Pārdomas par copi

svētdiena, 2015. gada 3. maijs

Silikona mānekļi

   Kādu laiku atpakaļ dabūju diezgan daudz dažādus silikona mānekļus. Jāsaka ka modeļi ļoti
interesanti un ražotāji pagaidām vēl nav tik pazīstami Latvijas tirgū. Jāsaka ka mānekļus dabūju jau aprīļa sākumā, bet tiešām nebija laika uzrakstīt savas domas. Līdz ar ko katru no viņiem esmu pietiekami patestējis un varu sniegt savus ieskatus. Lielos vilcienos šie mānekļi ir ļoti perspektīvi.
   Lunker Hunt ir zīmols, kas nāk no ASV. Ražo tikai silikona mānekļus. Turklāt ne visai parastus. Piemēram, sortimentā ir vairāki modeļi, kas ir tieši peldošie. Lunker Hunt mānekļi ir saņēmuši vairākus ICAST izstādes apbalvojumus, kā labākie izstādes mānekļi. Tas ir gana iespaidīgi, liecina par šo mānekļu inovativitāti, un par to ka katrs māneklis ir pārdomāts. Modeļu klāstā tiek piedāvāti arī dažādi vobleri, spinerbaiti, kas gan vairāk ir raksturīgi basu copei ASV.  Nedaudz par konkrētiem modeļiem. Bento baits mānekļi ir izveidoti mazas mailītes formā. Mānekļi ir ar ļoti reālistisku krāsojumu. Turklāt iekšpusē ir iestrādāta hologrāfija. Katrai silikona zivtiņai ir acis, un
kopskatā mānekļi izskatās ļoti labi. Ir pieejamas divas garumu variācijas 3 un 4.5 collas. Tieši Bento modeļi ir vairāk domāti dropšotam. Zivtiņai ir šķelta aste. Ir izmantots ļoti mīksts silikons, kas piedod māneklim ļoti labu spēli. Vēl sērijā ir modeļi Swim Bento. Lūk šīs jau ir peldošās gumijas. Formas un garumu ziņā izvēle ir tāda pati, bet šiem mānekļiem ir klasiskā aste - bez šķēluma. Krāsu variācijas saglabājas tās pašas. Jāsaka ka mēģināju abus divus modeļus. Dropšotam Bento ir ļoti labs, ļoti laba spēle. Tikpat labi ar šiem mānekļiem ir džigot. No krasta to lieliski varēja izdarīt. Ar spiningu nedaudz agresīvāka animācija, un asaris metās virsū uz mānekli tā tikai. Swim bentos man patika labāk. Pirmkārt viņi tomēr ir vairāk piemēroti džigam. Turklāt dēļ savas peldspējas, māneklis lieliski attēlo ēsmas zivtiņu, kas barojas pie grunts. Liekot māneklī iekšā offset āķi, nedaudz tiek
bojāts peldēšanas efekts, toties ja izmantojam treilerāķi, kaut vai Owner S-59 viss ir kārtībā. Pielietojot volframa galvu, no krasta metiens bija gana tāls, un varēja uz nebēdu kacināt asarus. 
   Nākamie modeļi arī ir no peldošajiem, bet tie jau ir domāti mikrodžigam, foreļu ķeršanai, vai mormišingam. May Bug un Spade Grub. Abi divi mānekļi ir tikai 1.5 collu gari. Pārdodas viņi tādās mazās burciņās. Līdz ar ko māneklis nezaudē savu atraktantu. Šajā sakarā uzreiz gribu teikt, ka likt kopā ar citiem mānekļiem šos noteikti nevar - sakūst kopā. Krāsu palete nav ļoti plaša, bet ir arī rozā krāsa. Šiem mānekļiem es liktu pašu mazāko 10 izmēra Owner āķi, mazu volframa galvu un uz priekšu - mikrodžigot. Jāsaka ka māneklis tiešām peld - ar ausaini viņš droši cēlās augšā. Mazs dribls un asaris galā. Ļoti pozitīvi ir tas, ka māneklis ir diezgan blīvs. Līdzīgs kā Raza peldošās gumijas, par kurām jau biju rakstījis. Tiesa pašam māneklim animācija es neteiktu ka ir. Drīzāk viņa ir jāpiešķir. Līdz ar to mēģinājumi šīs gumijas pielietot uz atvadnoj pavadok nebija visai rezultatīvi. Lieliski šīs gumijas var izmantot street fishing. Foreļu ķeršana ir vēl viena disciplīna, kur mānekļi sevi lieliski parādīs.
   Vēl viens zīmols no ASV, ir B Fish N tackle. Par šādu zīmolu iepriekš neko nebiju dzirdējis.
Papētot piedāvāto sortimentu varētu teikt ka šī ir tipisks, vidējs ASV copes mānekļu ražotājs. Sortiments nav liels, un nav vērojama specializācija. Principā kas man patika, un ko arī testēju ir Pulse R silikona mānekļi. Formas ziņā viņi ļoti nedaudz atgādina vecos labos Relax radiatorus. Bet forma es teiktu ka šiem ir pieslīpētāka, viņa nav vienlaidus. Turklāt izmantotais materiāls ir ļooti mīksts. Izmantojot treiler āķus māneklis ir ļoti ļurīgs, un ir plaša iespēja izdriblēt viņu, vai arī vienkārši veicot džigošanu, viņš izpilda gana kārdinošas kustības. Pieejami šie mānekļi ir divos izmēros - 2.45 un 3.25 collas. Tāpat ir pieejams māneklis Moxi 3 collu garumā, formas ziņā tāds pats kā Pulse R, tikai ar tvister veida asti. Krāsojumi diezgan daudz, interesanti. Pats ar šiem mānekļiem džigoju no krasta. Plēsēji atsaucās uz gana lēnu džigu. Atkal, tieši uz džigu, pavadiņu sistēmas šīm gumijām ne visai iet pie sirds. Ļoti gaidu tuvojošos treniņus Usmas ezerā, kur varēs daudz laika pavadīt džigojot. Domāju ka tur Pulse R lieliski parādīs uz ko ir spējīgs!
   Nākošie silikoni atkal no ASV, un atkal man nezināms zīmols. B8lab - šī zīmola sortimentā, cik
man ir izdevies atrast, ir tikai viens modelis. Ceru ka tas ir pagaidām. Modelis saucās Ultimate strike minnow. Ēdamā gumija, principā 5'' gara maile. Ir izmantota ļoti mīksta gumija. Pašam māneklim ir gan sānos ribas, gan ļoti mīksta aste, speciālas vietas kur likt offset āķi. Forma ir aerodinamiska.  Viss kā vajag. Krāsojumi ir gana interesanti. Pieejamas arī UV krāsas. Sērijā vēl ir 2.8 un 3.8'' modeļi, un atsevišķi var nopirkt atraktanta pastu. Idejiska līdzība ar Megastrike. Man ir 5'' modelis, ko tiesa vēl neesmu paspējis notestēt, bet tūlīt sezonas sākumā, domāju ka viņš man atnesīs gana daudz līdakas. Tiesa dēļ gumijas mīkstuma, domāju ka liktenis būs līdzīgs, kā Keitech - divas līdakas un silikons beigts. Šis māneklis formas ziņā man atgādina ļoti veiksmīgo Big Bait Baits Cane Thumper mānekli.
   Pēdējā laikā ļoti lielu popularitāti ieguvušais zīmols Ukrainā - Fish Up. Šie silikoni top Ukrainā. Formu ziņā nav īpaši liela izvēle, toties tie modeļi, kas ir pieejami ir gana interesanti. Pirmais ko varu
Ultimate strike minnow aprīkots ar offset āķi, kuram
ir jau piekausēt svins. Ļoti ērta lieta copei pa zālēm.
atzīmēt, ka Fish Up ir ļoti spēcīga, specifiska smarža. Godīgi sakot šie ir pirmie mānekļi, kuru smarža man izsauc sliktas sajūtas. Ja agrāk domāju ka Fox ēdamajām gumijām, ir slikta smarža, tad nekā - Fish Up pārspēj :) Pagaidām ir pieejami 10 dažādu formu mānekļi. Krāsu izvēle ir pietiekami liela. Interesanti ir tas, ka piedāvājumā ir diezgan daudz modeļi, kas imitē dažādus ūdenī mītošus kukaiņus,  kūniņas. Līdz ar ko, piemēram, Ukrainā uz šiem mānekļiem veiksmīgi tiek ķerti sapali. Izmēru ziņā šie mānekļi ir visai mazi - lielāki ir 3'' gari, bet pārsvarā izmērs ir 2''. Personīgi man ļoti patīk Flit māneklis - sava veida tārpveidīgas formas, ar mazām kājiņām sānos. Ļoti interesants tieši uz raustīšanas animāciju. ARW worm - samērā klasisks tārps, arī prasa gana aktīvu animāciju. Par šiem mānekļiem man nav šaubu - viņi strādā un strādās. Pateicoties interesantajām formām, domāju ka ir vērts mēģināt un noteikti asari parādā nepaliks.
   Un pēdējie mānekļi ir jau no zināmas itāļu firmas Molix. SWD swimming dragonfly ir ne tikai
interesantas formas māneklis. Šajā māneklī ir ielikta iekšā arī interesanta doma. Principā dabā īsti nekā tāda līdzīga nav. Pēc nosaukuma ir skaidrs ka šī ēdamā gumija ir peldoša. Bet ne pilnīgi. Mānekļa pirmā daļa, īsāka ir parasta, viņa nepeld. Bet peld tieši astes daļa. Līdz ar ko ūdenī, māneklim ļoti smuki paceļas gaisā aste. Līdz ar ko sanāk interesanta animācija. Izmēru ziņā dragonfly ir 3.5'' garš. Turklāt šo mānekli var arī sadalīt divos - priekšējo daļu izmantot vienu pašu, turpretī aizmugurējo ka pilnvērtīgu peldošo mānekli. Lai arī krāsu izvēle nav nekāda dižā, bet visas krāsas ir gana interesantas. It sevišķi man patīk māneklis ar oranžīgo, burkānkrāsas vēderu. Vēl maza piezīme, kad šajā māneklī tiek likts āķis, nevajag viņu likt ļoti lielu. Āķim ir jānāk ārā tieši pirms savienojuma vietas. Ja āķis būs lielāks, tad pirmkārt aste necelsies augšā, otrkārt māneklis vienkārši plīsīs. Izmēra ziņā šis
būs ļoti labs lielam asarim, un, protams, zandarts nevarēs pretoties.
   Tā lūk, pilna kaste ar visādiem jaunumiem. Tagad tik jācer ka pietiks laika to visu testēt un pārbaudīt. Protams, lomi noteikti neizpaliks!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru