Pārdomas par copi

Pārdomas par copi

svētdiena, 2015. gada 3. maijs

Sezona ir atklāta!!!

   Skaidrs, ka 1. maijs, nu jau kuru gadu ir sava veida svētki. Svētki iekāpt laivā, ierūcināt motoru un
Crazy Fish Polaris
doties vagot ezerus, upes. Doties plēsoņu medībās. Negribētu vairs šo datumu saukt par sezonas atklāšanu, drīzāk precizējot sezonas atklāšanu copei no laivām. Jo šobrīd jau ir tā, ka copējam cauru gadu, turklāt no krasta šī sezona sanāk ar gana īsu pārtraukumu. 
   Bet nu liriku pie malas. Šoreiz 1. maijā devāmies vagot Ķīšezeru. Skaidrs ka copmaņu bija daudz, attiecīgi tikpat laivu. Laiks bija gana labs copei. No rīta vispār mierīgs, uz dienas vidu gan sāka pūst diezgan brāzmains vējš. Tai pat laikā vakarpusē vējš norima, un viss atkal nostājās savās sliedēs. Pamatmērķis mums šoreiz īstenībā bija iebraukāt jauno motoru, kas ir atbildīgs darbs un prasa laiku. Pēc tam bija jāpiešaujas un jāizpēta jaunā eholote. Tāpat arī kaudze ar dažādiem jauniem mānekļiem, kas tā vien gaida, kad varēs pievilināt plēsoņu. Nu un protams, jānoķer tak kāda zivs arī ir. Principā ar visiem šiem uzdevumiem mēs galā tikām labi. Neteiktu ka bija novērojama ļoti liela zivju aktivitāte, bet vienalga zināmās vietas zivis bija, un ar attiecīgiem mānekļiem viņas varēja pierunāt. Turklāt dažās vietās trāpījās nu ļoti smuki
AirRus un Vision 95
asari, svarā virs 300 gramiem, turklāt ne viens vien. Prieks vilkt! Līdaku ziņā tik ļoti labi viss nebija, bet tomēr savas divas tika veiksmīgi pievilktas pie laivas, un atlaistas vaļā.
AirRus Micropuls X2
   Inventāra ziņā es biju nobāzējies uz trīs dažādiem spiningiem. Tvičinga komplekts, tam izmantoju AirRus Micropuls X2 spiningu. Uzreiz piezīmēšu ka daudziem šis nosaukums neko neizsaka, bet spinis interesants, tāpat kā vēl pāris modeļi no šī ražotāja. Šī iemesla dēļ taps atsevišķs bloga raksts par AirRus spiningiem. Otrs bija nosacītais universālais komplekts - Graphiteleader Tiro GOTS-762M. Pieķēru sevi pie domas, ka bez Tiro es nu jau vairs nebraucu uz nevienu copi, kaut kā tas spinis man ir ļoti iepaticies. Un mikrobu nosedzu ar Varivas Violente VLL-73-S spini. Spoles - skaidrs ka Daiwa :), auklas pītās, mānekļi dažādi. Mikrobam ļoti labi strādāja Crazy Fish Polaris silikons, kas ir Imakatsu Java stick kopija.
Kā tad var iztikt bez Bait Breath Rush Craw?!
Gaiši violeta krāsa asarim lika lekt virsū māneklim. Tiesa šajā gadījumā prasījās diezgan agresīva pie-raustīšana.
   Tā kā mums bija salīdzinoši veiksmīgs sezonas sākums. Šobrīd jau domas kavējas pie Latvijas Čempionāta spiningošanā no laivām, kura pirmais posms Burtnieku ezerā būs jau pēc nieka divām nedēļām.





Ar Dragonfly arī iedraudzējāmies

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru