Pārdomas par copi

Pārdomas par copi

ceturtdiena, 2017. gada 4. maijs

LČ spiningošanā no krasta dīķos 1. posms

Uzreiz pēc brauciena uz Ukrainu, nākošajā dienā devos vienīgajā treniņā uz Voldemāra dīķiem. Vienīgajā, jo ar otrdienu, līdz mačiem dīķis tiek slēgts sportistiem. Attiecīgi bija jādodas un kaut nedaudz jāpatrenējas. Laiks bija vējains, un, kā vēlāk izrādījās, šāds te pats laiks arī bija mačos. Līdz ar ko zivs aktivitāte uz šūpiņiem nebija diez ko augsta, bet kaut ko varēja saprast. Uz silikona mānekļiem forele bija krietni vien atsaucīgāka. Līdz ar ko gatavojot mačiem mānekļu, krietnu daļu atvēlēju tieši silikona. Pamatā izvēlējot FishUp, L Baits un Berkley mānekļus. FishUp Pupa 1.2 collu lieliski spēja iekārdināt foreli, tā pat kā L Baits kūnas un tārpi. Berkley nimfa ir stabila vērtība, un šis māneklis visās krāsu variācijās noteikti man būs līdzi uz mačiem. Ja reiz runa aizgāja par inventāru. Nolēmu daudz neko nemainīt un palikt pie diviem Maximus Midori, manas mīļās Yamaga Blanks Blue Current un vēl ņēmu klāt Bellezza Correntia. Kopumā šie komplekti nebija ideāli atbilstoši, bet kamēr neesmu sakomplektējis sev jaunus darba instrumentus, pie šiem esmu piešāvies. 
   Sestdienā laiks jau no rīta bija nemīlīgs. Mākoņains, ar spēcīga vēja brāzmām. Sacensību laikā laiks mainījās kardināli vairākas reizes - bija gan lietus, gan krusa, gan saule. Principā visa plejāde. Nemaz nerunājot par spēcīgajām brāzmām, kas brīžam gandrīz pūta nost no kājām. Mest mānekļus nebija viegli, ir sevišķi vieglākos. Bieži mānekļi tika pūsti blakus sektoros. Lai arī ielaists bija liels skaits foreļu, bija skaidrs ka sevišķi viegli neies. Es nolēmu sākt tikai ar šūpiem, turklāt smagiem. Liku lietā Antem Dohna 3gr, Forest PAL 3.8gr, PAL 2.5gr, un Antem Bux 2.5gr. Krāsojumi - visi spilgti. Izvēlējos gan oranžus, ar zeltainu aizmuguri, gan rozā ar melnu aizmuguri, un, protams, manu mīļo
rozā PAL ar dzeltenu malu. Izlozējos zilajā krastā, kas nozīmēja strādāt pret vēju. Pirmais pretinieks Aleksandrs Gabrēns. Pēc starta šūpi lido, mēģinu strādāt maksimāli tālā distancē. Vismaz mūsu sektorā nenovēroju lielu zivs aktivitāti. Pēc kāda brīža uz rozā PAL man zivs, bet aiziet. Aleksandrs veiksmīgi ar rozā Bux izvelk vienu foreli. Pēc laika vēl viena piesakās. Man klusums. Sāku mainīt šūpus, bet tomēr beigās rozā PAL tiek laists lietā. Un ir, atnes man šis šūps foreli. Pēc tam vēl viena zivs aiziet, kas nav nekas iepriecinošs. Beidzam dueli ar rezultātu 3:1, es zaudēju. Godīgi sakot neko nesapratu. Pilnīgi nebija skaidrs, ko zivij vajag un ko es daru nepareizi. 
   Dodos uz nākošo sektoru. Mainus divus spilgtos šūpus pret tumšākām krāsām. Lieku PAL 2.5 smilškrāsas un otru PAL ar oranžām malām un melnu apakšu. Pretinieks man Jurijs Bolšakovs. Šis sportists metodiski strādā, un vienu zivi noteikti izvilks. Iesākumā ar spilgtajiem šūpiem jūtu vārgus piesitienus. It kā zivij ir interese, bet nekas vairāk. Turpinu strādāt. Sāku pāriet uz mierīgākiem toņiem. Ir sitiens un forele uztveramjā. Nostrādāja smilškrāsas PAL. Jau kuro reizi. Turpinam strādāt, un pēc laika Jurijam zivs. Neizšķirts. Mainu šūpus, uz vēl tumšākiem, matētiem. Mēģinu arī mazās, kompaktās formas. Ik pa laikam vārgs sitiens. Bet duelis beidzas. 1:1 un katram pa 1.5 punktiem.
   Nākošais pretinieks Jānis Ģēģeris. Labi zināms sportists no čempionāta foreļu ķeršanā upēs. Mainu abus palikušos spilgtos šūpus nost uz matētiem, bet smagiem, Crystal 3gr. Otru izvēlos MIU 2.8gr, bronzas krāsā. Metiens pēc metiena, cīņa ar vēju. Pat smagus šūpus iepūš blakus sektorā. Un tas viss, protams, lieki pazaudēts laiks. Cope un man zivs galā. Veiksmīgi aizvadu foreli līdz tīkliņam.
Ar Jāni Ģēģeri
Bronzas MIU nostrādā. Pēc mirkļa Jānis velk, un ir. Nu jau neizšķirts. Ir pārliecība ka MIU vēl izšaus. Vēl jo vairāk blakus sektorā sportists strādā ar pavisam tumšiem, pat melniem šūpiem un ceļ jau otro zivi laukā. Un mana sajūta nepieviļ. Atkal cope un zivs tīkliņā. 2:1 un uzvara mana! Paspiežam rokas un dodos tālāk.
   Nākošais pretinieks no Krievijas, Dmitrij Dik. Kā sākuma komplektu atstāju oranžo Bux 2.5, bronzas MIU 2.8gr, PAL 3.8gr tā sauktajā semačkas krāsojumā un lieku Dohna 2gr. Pretinieks pamatā strādās ar silikona mānekļiem, vismaz tā ir nokomplektēti starta komplekti. Sākam tūri. uz spilgtajiem ne piesitiena. Turpinu ar tumšākiem, parādās pirmā interese no foreļu puses. Turpinu presēt ar tumšajiem. Laiks sāk stipri mākties, nolemju likt lietā Dohna. Iesākumā lieku zilu perlamtura, ar melnu apakšu. Bet bez copes. Mainu uz GL krāsu - zelta ar balti/brūnu vēdera daļu un zeltainu aizmuguri. Pēc pāris metieniem zivs. Aizvelku līdz tīkliņam un ir! Turpinām cīnīties. Pretinieks daudz strādā ar silikonu, dažādiem tārpiem. Pēc brīža tiesnesis saka ka pēdējā minūte. Pretinieks maina spiningu, liek zelta krāsas šūpu un ir! Pirmajā metienā, ir. Protams, zivs tiek ievilkta tīkliņā un ir niezšķirts. Diemžēl netieku pie uzvaras. Bet pats arī vainīgs, nepietiek ar vienu zivi, vajag noteikti vairāk. Pa 1.5 punktiem katram.
   Piektais duelis ar Gati Mālmeisteru. Spēcīgs sportists, WPC laureāts. Mainu visus spilgtos uz tumšajiem, Dohna GL atstāju, bet papildus lieku Nories Weeper 2.1, Rooney 1.8 un izvēlos Timon Quattro spoon 1.6 grami. Gatis strādā ar silikonu, es noteikti negribu pāriet uz silkonu. Weeper klusē, mainu nost uz River Old Vespa SS 1.8gr, melnu ar gaiši zilganu apakšu. Vārgi pieskārieni, bet tas
punktus nedod. Pēc puslaika, mainu uz pāris spilgtāku krāsojumu šūpiem, bet nav interese. Neilgi pirms dueļa beigām, lieku lietā Quattro spoon 1.6gr, un uz kritienu jūtu vārgu copi, piecērtu un ir, zivs galā, uztveramajā. Neilgi pēc tam noskan beigu signāls un 3 punkti mani. 
   Pēc pirmajiem iegājieniem man 9 punkti. Rezultāts nav galīgi slikts, bet mani neteiktu ka mani iepriecināja paši dueļi. Gan daudzās pazaudētās zivis, gan muļķīgas kļūdas, kā arī nespēja iegūt vairāk foreles man nepatika. Runājot ar sportistiem bija daudzi tādi, kas nebija uzķēruši pareizo atslēgu. Uz nākošajiem iegājieniem nolemju sākt strādāt arī ar silikonu. Starplaikā sagatavoju papildus mānekļus, tādus kā FishUp Tanta, Scally tārpus. Paēdam pusdienas, morāli nobriestam un uz priekšu, nākošie dueļi!
   Pirmais ar Sergeju Abramovu. Laikam dīķu mačos tiekamies pirmo reizi, lai gan Sergejs nav iesācējs šajā disciplīnā. Šūpus izvēlos atkal smagos un spilgtos. Paralēli lieku Pupa oranžā krāsā un balto Scally tārpu. Metiens pēc metiena, bet zivs nav. Pāreju uz silikoniem, un uz baltā tārpa parādās pāris pirmās copes. Turpinu ar kūnu, bet nekas nenotiek. Mainu šūpus uz tumšas krāsas, kompaktiem. T-grovel 2gr tiek likts lietā un Rodio Craft Cha Cha 2.8gr. Bet nekas nemainās. Tā arī biedzam šo dueli ar 0:0 un katram pa 1 punktam. Maigi sakot neesmu apmierināts...
   Nākošais duelis ar sportistu no Krievijas Genādij Zaika. Arī šis sportists pamatā strādā uz silikoniem. Es mainu šūpus uz Dohna GL krāsām. No silikoniem lieku virsū nimfas - rozā un oranžo.
Metienu sērija, cīņa ar vēju un krusu, un bez rezultātiem. Blakus sektoros spēcīgi smaržo pēc Trout Zone Trout Plamp silikona. Jāsaka ka pagaidām Trout zone smaku ziņā noteikti ir līdere. Mūsu sektorā nekas nenotiek, izejam katrs pa 1 punktam, un nav man līdz galam skaidrība ko darīt tālāk.
   Tieku es pirmajā sektorā ar Tomu Elnioni. Sportists ļoti labi nostartēja pagājušajā sezonā, upes mačos. Par cik pirmais sektors ir pie tīkla, tad skaidrs, ka šeit varētu būt lielāka zivju koncentrācija, un ir nepieciešams šeit iegūt maksimāli daudz punktus. Atstāju diviem spiningiem nimfas, diviem šūpus. Laiks galīgi sašķobījies. Strādāju ar mazākiem, tumšiem šūpiem. Mēģinu dažādus horizontus, arī pie pašas grunts. Mēģinu mest līdz ar sektora ārējo robežu, kas ir pie tīkla. Bet bez rezultātiem. Ar Tomu mainamies, tagad esmu kreisajā pusē. Jāsaka ka man pat nedaudz labāk patīk šī pozīcija. Sāku strādāt ar oranžo nimfu. Pēc laika, pēc auklas redzu pavisam vārgu copi. Piecērtu un ir, forele galā. Ievelku tīkliņā. Turpinu strādāt. Tomam arī nevedās, nav zivis. Mainu uz pelēko nimfu. Pēc brīža, atkal pēc auklas redzu vārgu copi. Piecērtu ir! Uzvara bez variantiem - 2:0, un 3 punkti mani! 
   Alfrēds Liberts, ļoti labi nostartējis Fox mačos, arī šodien rādījis labus rezultātus. Turpinu strādāt ar nimfām, bet lieku lietā arī šūpus. Starp vēja brāzmām mēģinu likt virsū vieglākus, 1.4 un 1.6 gramus smagus šūpus - gan Sofia gan Dohna 1.7gr smago. Bet nekas nenotiek. Alfrēds izvēlas silikona mānekļus. Nav ne copes. Dueli noslēdzam ar 0:0 un katram pa 1 punktam.
   Arī pirmās dienas pēdējais duelis ar Matīsu Lērumu, paiet bez zivju realizācijas. Pāris copes jutu, bet neko vairāk. Tas viss uz maziem un spilgtiem šūpiem. Silikons nedeva pilnīgi neko. Attiecīgi pa 1 punktam. 
   Pirmo dienu finišēju ar 16 punktiem. Dienas pirmā daļa bija kaut cik sakarīga, bet otrā man raisīja galīgi ne pozitīvas emocijas. Daudzi dueļi pa nullēm, bija pat bez jebkādiem kontaktiem. Attiecīgi
laikam darīju visu to, kas forelei nebija gana interesanti. Viens no mazajiem prieciņiem man bija ka gandrīz visas foreles dabūju uz šūpiem. Priekš manis šis ir svarīgi, jo silikona mānekļi nav mani favorīti. Tikai divas zivis man atnesa nimfas. Otrajai dienai pārlieku šūpus, stipri samazinu to skaitu. Pamatā izvēlos tos, kas strādājuši pirmajās tūrēs, bet palielinu krāsu gammu un nedaudz formu variācijas. Silikona mānekļiem izmaiņas neizdaru, bet žēl, vajadzēja.
   Nākošā rīta izloze man nes sarkano krastu. Negribu teikt vai labi tas ir vai slikti, no vienas puses viss no jauna, bet par cik arī laikapstākļi ir krasi savādāki nekā iepriekšējā dienā, tāpatās nāksies no jauna strādāt. Starp citu pēc pirmās dienas tapa skaidrs ka starp abiem krastiem tika izvilkts gandrīz vienāds zivju skaits - 206 pret 203. Tiesa zilajā krastā bija nedaudz grūtāk strādāt, pretvēja dēļ.
   Pirmais pretinieks - Uģis Circenis. Sprotists, kas komentārus neprasa :) Par cik iepriekšējā vakarā ir ielaistas papildus zivis, ceru ka tās iekustinās jau dīķi esošas. Sāku ar šūpu - Dohna 3 grami. Veicu metienu, pēc brīža sajūtu zivi, bet zivs nokratās. Uģis strādā arī ar šūpu. Zivs Uģim, veiksmīgi izvilkta. Ņemu citu spiningu ar PAL 2.5gr. Metieni, un atkal zivs, un atkal nokratās. Uģis pāriet uz silikonu. Un izmāna vienu foreli, pēc brīža otru. Totāls zaudējums man - 3:0.
   Nākošais pretinieks - Aivars Gaters. Šodien Aivaram veicas labi - jau pirmās uzvaras, izskatās ka uzķēris pareizo atslēgu. Lieku PAL 3.8 semačkas krāsā. Veicu tālus metienus, ar cerību zivi izvilkt no dīķa vidus. Bet nekā, nejūtu ne copi. Ņemu silikona mānekļus. Sāku ar Scally balto tārpu. Veicu dažādas animācijas, bet arī bez rezultātiem. Pāreju uz nimfām. Pa to laiku Aivars uz balta, tārpveidīga mānekļa izmāna vienu foreli. Es mainu dažādus mānekļus, bet nekā. Zaudējums - 1:0. Nu ir skaidrs ka viss ir slikti. Bet neko turpinu cīnīties.
   Nākamais pretinieks ir no Neste komandas Vladimirs Žilinskis. Iesākumā lieku lietā šūpus. Pamainu no smagajiem uz nedaudz vieglākiem, spilgtākiem ar tumšu aizmuguri. Vladimirs strādā ar
Sergeja apstrādātie foto ir lieliski :)
silikoniem. Uz šūpa viena cope - MIU nostrādāja, melns ar rozā aizmuguri. Bet vairāk nekas. Lieku FishUP Pupa kūnas, mēģinu peldināt kā vien varu, tomēr tas rezultātu nedod. Beidzas duelis ar neizšķirtu un katram ar 1 punktu.
   Arī nākamais duelis ir ar Neste komandas pārstāvi - Anatoliju Livdānu. Jāsaka ka mačos neesam bieži tikušies, bet lieki teikt ka sportists ir spēcīgs. Par spīti visam sāku ar šūpu. Pirmais lido MIU uz kā biju jau dabūjis copi iepriekš. Šoreiz nekā. Mainu uz PAL 2.5gr, viegli zaļganu ar oranžām maliņām. Pēc kāda laika cope un zivs uztveramajā. Faktiski šajā duelī vairāk arī nekas īpašs nenotika, uzvarēju, un 3 punkti man kabatā.
   Un pēdējais duelis pirmajā taimā - ar Andri Blūmu, arī no Neste komandas. Mēģināju dažādus šūpus, dažādu vadīšanas tehniku. Pārgāju uz stipri vieglākiem, gan tumšiem, gan gaišiem. Liku dažādus silikonus - Pupa, Scally, Berkley pinčedus. Bet nekā, pāris vārgus pieskārienus jutu. Duelis beidzās ar neizšķirtu un katram ar 1 punktu.
   Pirmo taimu es beidzu ar 5 punktiem. Maigi sakot slikts rezultāts. Tajā brīdī vislielāko problēmu redzēju - darbu ar silikonu. Kaut kā nevaru iedarbināt mānekļus. Redzu, ka citi daudz maz veiksmīgi ķer gan uz tārpiem, gan nimfām un kūnām. Skaidrs ka šai tēmai man būs jāvelta daudz laika...
   Pēc puslaika pirmajā duelī tiekos ar Matīsu Lērumu. Šupi tiek likti pirmie darbā. Metu tālu un mēģinu zivi pierunāt tālā distancē. Mainu šūpus no 3.8gr uz 2.5gr. Pēc kāda brīža cope un zivs. Tiesa forele paņēma salīdzinoši tuvu krastam. Starp citu puslaikā katrā sektorā iebēra pavisam nedaudz barības, lai foreli nedaudz pievilktu klāt. Dueļa rezultāts - 1:0 un 3 punkti man.
   Igors Fiļipovs - sportists, kas ir titulēts un izcils foreļu ķērājs. Igors pamatā darbojas ar silikonu. Iesākumā lieku lietā šūpu. Pēc dažiem metieniem, ne copes un tomēr nolemju šūpus likt malā. Ņemu FishUP Pupa, bālgani dzeltenā krāsā. Pēc pāris metieniem spēcīga cope. Pārmetu un turpinu strādāt. Tikmēr Igors izvelk zivi uz Keitech Sexy Impact. 1:0. Turpinu darboties ar Pupa. Vēl viena cope. Velku foreli, bet zivs nosprūk. Pēc brīža Igors izvelk vēl vienu foreli. 2:0 un es zaudēju. Smagi...
   Nākamais duelis - Jurijs Bolšakovs. Iepriekšējā dienā jau tikos ar šo sportistu. Jurijs izteikti strādā ar šūpu, ļoti pārliecinoši. Es darbojos gan ar dažādiem tārpiem, kūnām, gan šūpu. Jurijs izvelk foreli, turklāt uz šūpu uz ko es iepriekš darbojos. Atkal zaudējums...
   Tieku pirmajā sektorā pie tīkla, ar Juri Stīpiņu. Darbojos tīkla pusē, pie sektora ārējās malas. Lieku baltu Scally. Jūtu pāris copes, bet nekas vairāk. Sāku darboties ar vekiju ar šo pašu tārpu. Pāris
pieskārieni. Jurim zivs, bet beigās izrādās ka aizķerta aiz spuras. Ieskaitē neiet. Duelis beidzās un katram pa vienam punktam.
   Pēdējais duelis ar Reini Bičevski. Lielisks sportits ļoti pieredzējis upes disciplīnā. Darbojos ar šūpiem, šoreiz nolemju strādāt ar mazākiem, un par cik vējš ir nedaudz nomierinājies, tad izmantot vieglākus svarus un tumšākus. Lietā lieku Nories Sofia 1.2 un 1.6 gramus smagos. Pa starpam mēģinu strādāt ar Nories Masakuroto 2gr šūpu. Bet nekā, pilnīgi nekā... Duelis beidzas katram ar 1 punktu.
   Tātad sausais atlikums pēc otrās dienas - 10 punkti kopā. Principā viss ir diezgan slikti. Kopvērtējumā palieku 21 vietā... Uzvarēja pirmajā čempionātā sportists no Krievijas - Aleksej Zelezkin. Otrajā vietā Vadims Pupkevičs. Par šo sportistu liels prieks - faktiski dīķu copē sācis nopietni trenēties pavisam nesen - no gada sākuma! Liels prieks ka jaunpienācējs ir spējīgs parādīt tik labu rezultātu. Trešajā vietā - Dmitrij Mukhin, arī sportists no Krievijas. Lieliski nostartēja, turklāt abiem Krievijas sportistiem aiz muguras ir ļoti liela pieredze gan PAL Trout, gan Nories Cup un citās sacensībās. Liels prieks ar Aivaru Gateri, kurš otrajā dienā uzvarēja sarkanā krasta zonu un kopvērtējumā uzlaboja savu rezultātu līdz 7 vietai! Malacis. Visu izdarīja pareizi! Arī Raimonds Kinerts šodien parādīja tiešām labu rezultātu, ar daudz zivīm, bet iepriekšējās dienas pēdējā vieta, sabojāja kopvērtējumu. Runājot par forelēm - otrajā dienā zilajā krastā tika izvilktas 170 zivis, bet sarkanajā - 111 zivis. Tātad kopā - 690 zivis, 376 pret 314 zilajam krastam par labu.
   Pēc mačiem apdomājot visus dueļus, izdarīju dažus secinājumus. Pirmkārt vislielākā problēma - nespēja nostartēt daudz maz vienādi abas dienas. Otra lieta - silikona mānekļi. Šeit es nerunāju par konkrētiem modeļiem, bet gan par pašu animēšanu, copi. Pie šī man noteikti ir jāpiestrādā, savādāk nekas nenotiks. Pārējais vairāk vai mazāk bija darīts pareizi. Pēc mačiem lasot atskaites Facebook, top skaidrs ar kādiem paņēmieniem tika pierunātas foreles - gan uz asu tviču, tāliem metieniem un smagiem mānekļiem. Katra pieredze ir laba! Noteikti galvu nenokaru, bet arī šis rezultāts dos savu grūdienu, un tagad tikai gatavojamies otrajam posmam.
   Nobeigumā, paldies maniem lielajiem atbalstītājiem - eBoat. Paldies visiem pārjējiem, kas man juta līdzi!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru