Pārdomas par copi

Pārdomas par copi

svētdiena, 2015. gada 12. aprīlis

Ķīsis

   Šodien nolēmām nedaudz paklaiņot gar ķīša krastiem, izlūkot kā tad asariem klājas, un vai šamējie jau gatavi ņēmāji. Rīta pusē laiks bija gana jauks, bet pēc visām prognozēm laiks solījās mainīties.
Pličiem arī patīk Mosya
Un tā arī bija. Principā jau ap kādiem 11 no rīta, vējš parādījās ļoti stiprs, lietus spēcīgi lija. Ķīsī viļņiem pat baltas galotnes bija. Sevišķi liedēties negribējās, tā ka ap to laiku braucām mājās. Bet tai pat laikā rīta cēlienā tikām pie lomiem. Jāsaka ka asaris vēl nav baigai ņēmājs. Zivs ir izteikti pasīva. Līdz ar ko nemaz ar mikrodžigu nesākām ņemties, bet tīri strādājām ar atvadnoij. Principā uz pasīvu zivi, šī pavadu sistēma ir ļoti laba, un sevi jau sen pierādījusi. Dēļ vēja, un tālmešanas nepieciešamības, šoreiz ņēmu savu labo cīņu biedru Tiro GOTS-792M ar testu līdz 28 gramiem. Svaru diapazons 11 un 14 grami. Sēju pītajai auklai galā Pontoon21 Gexar Zarkazma mono auklu, kurai ir flourokarbona pārklājums. Šo auklu pirmoreiz mēģināju pirms kāda laika, foreļdīķos, iepatikās. Šoreiz sēju gana garu pavadu, pāri pa 1.5 metram. Ko likt galā? Principā neko lielu, līdz 2'' garas gumijas. Man vislabāk nostrādāja vecā labā Bait Breath Mosya 1.5''. 
   Loms nebija nekas dižs - pāris asari 100+ grami, vēl kādi mazie, vēl viens plicis pieteicās, nu un ņēmieni un grābieni. Satikām copmani, kas bija krietni agrāk par mums ezerā bradājis - pāris ļoti skaisti asari viņam bija ķešā. Manuprāt vēl ir maķenīt par agru asariem, bet vairs nav tālu, kad plēsoņu aktivitāte būs gaužām liela.

Tiro, 100gr asaris un nenofokusēta bilde :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru