Pārdomas par copi

Pārdomas par copi

ceturtdiena, 2014. gada 13. marts

Āķi, āķīši...

   Domājiet ir tikai Owner un VMC āķi? Nea! Ir daudz un dažādi ražotāji, lielākoties, protams, no Japānas, kas ražo vis visādus āķus, un kuri kvalitātes ziņā, manuprāt, ir pārāki par Owner. Tad lūk pēdējā laikā ar vien vairāk sāku NElietot Owner - nav jau tā ka viņi būtu slikti, vai nekvalitatīvi, vienkārši ir citiem ražotājiem, piemēram, off set āķi, kuriem forma ir savādāka, tāda kas man vairāk patīk. Tad lūk ātrumā izskrienot cauri, zīmoli kurus iesaku apskatīt, kā arī noteikti nomēģināt - Vanfook (šos āķus izmanto Zip Baits vobleriem), Zappu, Gran (šis zīmols ietilpst Morris korporācija, tur pat kur Varivas), Nogales, Gamakatsu. Tad lūk šoreiz pastāstīšu par Zappu firmas modeli Pile Driver. Tie ir offet āķi, kuriem nav rakturīgs, āķa priekšpusē, esošais pakāpiens. Tā vietā viņiem ir tāda spirāle, ko skrūvē iekšā māneklī. Šī būs jau trešā sezona, kad copēju ar šādiem off set āķiem. Ļoti ērts un galvenais saudzīgs risinājums, attiecībā pret silikona zivtiņu. Bieži gadās, ka māneklim tiek sabojāta priekšējā daļa, jo off set āķa metāliskais pakāpiens tiek izrauts ārā, un tad nākas likt lietā meistarību - vai nu kausēt kopā mānekļa priekšdaļu, vai viņu saīsināt, kas nav īsti labi. Šo āķu gadījumā viss ir droši un saudzīgi nostiprināts. Vēl viena pozitīva izīme - manekļiem ir tendence dažreiz noslīdēt nost no jau minētā metāla pakāpiena. Tad lūk šiem āķiem arī šī lieta ir atrisināta - nekas nekur nevar noslīdēt, un māneklis vienmēr paliek tāds kā, brīdī, kad ir pirmoreiz uzvērts uz āķa. Nedaudz par formu. Ir daudz dažādas off set formas. Pamatā mēs izmantojam wide gap vai worm formu - viņai ir daudz plasāks izliekums, kas pirmkārt ļauj izmantot šos āķus shad tipa mānekļiem, jeb gumijām kurām ir diezgan liels vēders, otrkārt zivs vieglāk piecērtās. Tad lūk šiem Zappu āķiem nedaudz forma ir savādāka kā Owner, un man ir pārliecība, ka šī forma dod kaut nedaudz, bet lielāku iespēju veiksmīgāk piecirst zivi. Par asumu un pašu āķu kvalitāti nav jautājumu - viņi ir asi, izturīgi. Off set āķus es principā lietoju 90% no saviem mānekļiem. Pārējiem vēl joprojām izmantoju vecās labās džiggalvas. Protams, te ir runa tikai par lielājām gumijām, mikrodžigs ir atsevišķs stāsts. Šim Pile Driver modelim ir pieejama modifikācija Pile Driver Heavy, šiem off set āķiem tiek izmantota īpaši izturīga un cieta stieple. Pamatā viņus lieku lieliem mānekļiem, ar domu uz trofejas līdaku. Runājot vispār par šo risinājumu kā tādu, Owner ir šāds pats ar nosaukumu Twist Lock - nezinu, kas tieši ir izdomājis šādu te lietu, bet esmu mēģinājis abus, un tomēr man Zappu patīk labāk.
   Nedaudz par pašu firmu Zappu. Uzņemumam ir gara vēsture, dibināta firma ir 1985. gadā, un šobrīd viņa ietilps vienā lielā korporācija  - Gain Corporation Inc. Pamatā šī firma ražo dažādus āķus, džiggalvas, svarus pavadiņu sistēmām. Kas ir svarīgi uzņēmumam ir Feco serifikāts, tas nozīmē, ka ražošanā tiek izmantoti maksimāli videi draudzīgi materiāli, un ar šiem āķiem, atsvariem, var piedalīties starptautiskās sacensībās.
  Nu lūk ar kaut ko, varbūt jaunu, esmu iepazīstinājis. Pamēģiniet šāda tipa off set āķus - man viņi patīk :)

Zappu Pile Driver
Reins FAT Rockvibe Shad un Zappu Pile Driver


6 komentāri:

  1. Paldies par rakstu, Mārtiņ! Kā parasti informatīvs un interesants! ;)

    AtbildētDzēst
  2. Mārtiņ, te Andis47 no cl.lv, saka, ka būsi izstādē, stāstīsi par Lamiglas. Itkā pat atlaides būšot. Būs jāpienāk iepazīties un kātus paskatīt pie reizes ;)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, tā ir. Par cik esam Lamiglas komanda, tad nu man būs jāpastāsta un jāparāda šie kāti :) Nāc droši ciemos, Yamarin laivu stendā būs atrodami šie kāti. Pats es būšu sestdien, nu no kādiem 11 - 12 kādas 4 stundas grozīšos! Atlaides, arī ir paredzētas :)

      Dzēst
    2. Super, es tieši šāda tipa āķus vēroju internetos šobrīd. Noteikti pamēģināšu. Vispār man liekās pozitīva tā ideja par pieliekamu skrūvi, tādus knubulus kautkur biju redzējis arī atsevišķi.
      Pamēģināšu šos arī. Paldies!

      Dzēst
    3. Jā, šīs "skrūves" var nopirkt atsevišķi, bet parastajiem offset āķiem viņas būs grūti izmantot, tādēļ ka šiem āķiem nav metāla pakāpiens, bet parastajiem ir. Katrā ziņā šāda konstrukcija ietaupa diezgan daudz mānekļus :)

      Dzēst