Pārdomas par copi

Pārdomas par copi

otrdiena, 2015. gada 14. jūlijs

Ecogear

   Nu jau vairākus mēnešus testēju un darbojos ar Japāņu zīmola Ecogear ēdamajām gumijām. Šim zīmolam ir raksturīga nedaudz savādāka pieeja ēdamo gumiju ražošanā. Visi izmantotie atraktanti ir pilnībā videi draudīgi, gumiju sastāvs ir maksimāli pietuvināts nekaitīgumam. Arī paši atraktanti, aminoskābes atšķiras no citiem ražotājiem. Šiem mānekļiem, nav nekādas zivju, garneļu vai citu jūras radību aromāta. Tieši pretēji - daudzas gumijas smaržo pēc vīnogām. Tāpat liela daļa mānekļu tiek tirgoti paciņās kurās iekšā ir sava veida šķidrums - atraktants ar aminoskābēm. Līdz ar ko šīs gumijas vienmēr saglabājas svaigas, eļļainas un nekad neizžūst. Formas ir daudz un dažādas, tāpat kā krāsu izvēle. Daudz gumijas ir tieši vai netieši izmantojamas zandartu copē. Tāpat ir daudzi creatur formu modeļi, kā arī rockfisham domātās mazās gumijas. Pamatā viņus izmantoju klasiskajam džigam, ka arī atvadnoij pavadok un mikrodžigam. Zemāk ielikšu attēlus ar modeļiem un dažus komentārus zem tiem.



Power Minnow. Pieejams trīs dažādos izmēros. Slaidas formas gumijas māneklis, atgādina mailīti. Principā šos es izmantoju zandartu džigošanai. Rezultāti ir gana labi - zandartam patīk šādas tievas gumijas. Daudzi ķīnieši taisa šo mānekļu kopijas. S izmēru izmantoju asaru copei, ar atvadonij pavadok. Šim māneklim ir nepieciešams nedaudz piedot spēli. Piemēram konkrēti šis uz drop šotu ir ļoti rezultatīvs.




Power Shad. Pieejami 3 dažādos izmēros. Mailītes formas silikoni. Principā identiski Power Minnow, atskaitot asti, kas ir paliela un ļoti kustīga. Strādā pat pie vislēnākās animācijas. Māneklim ir saglabāta minnow forma, bet viņš ir nedaudz resnāks. Izmantoju džigam, pamatā uz zandartu.



Grass Minnow. Laikam populārākā un zināmākā sērija no Ecogear silikoniem. Shad formas mailīte, ar ļoti kustīgu astīti pat pie vislēnākās animācijas. Grass minnow pārsvarā izmantoju asaru copei, kad strīpainajam patīk mailītes formas silikons. Pieejams trīs dažādos izmēros.

Tagad nedaudz "slapjās" ēdamās gumijas. Kā jau minēju šīs tiek tirgotas paciņās kurās ir iekšā šķidrums vai speciāla eļļaina viela. 




Bug Ants. Patiks dažādu creature formu cienītājiem. Mānklis ir pieejams trīs dažādos izmēros. Ar lielāko, lai cik jocīgi nebūtu, salīdzinoši labi džigojas līdakas. Mazākais tiek izmantots foreļu un asaru copē. Principā šie mānekļi ir labi džiga tehnikā.


Rock Claw. Salīdzinoši klasiskas formas vēzis. Māneklis ir gana liels, resns, ar platām spīlēm. Izmēra dēļ uz šī man labāk ir ķērušies zandarti. Kaut gan zinu ka lielie asari, stūķē šos vēžus gana labi iekšā. Pieejami trīs dažādi izmēri.


Ikajaco. Tvisteris ar dubultām astēm. Māneklis ļoti labs uz džigu un asari. Bieži vien šo tvisteri iekāro ne tikai lielie asari. Mazajiem ļoti patīk raut mānekli aiz astes. Ķermenis ir rievots, dodot papildus vibrāciju. Pieejami, ja nemaldos, divi izmēri.


Straight. Rockfisham domāts māneklis. Mūsu gadījumā - laba lieta uz asari. Šiem mānekļiem ir speciāls iepakojums, kurā iekšpusē ir šķidrums. Jāatzīmē, ka Straight ir krietni izturīgs. Pat pēc lielākiem asaru grābieniem, māneklis paliek vesels. Sava spēle, īsti viņam nav, prasās, kad ar spiningu piešķiram animāciju.


Marukyu Isome. Marukyu ir viens no zīmoliem, kas ietilpst vienā uzņēmumā, ar Ecogear. Isome ir lieliskas smilšu tārpu imitācijas. Pieejami trīs dažādos izmēros. Paciņā atrodas atraktanta un aminoskābju šķidrums. Šie tārpi sevi ir lieliski pierādījuši uz pasīvu asari, izmantojot grunts skrāpēšanu vai tā saucamo Liepājas metodi. Krāsu izvēle nav nekāda lielā - ja nemaldos tad divas krāsas. Bet māneklis strādā tāpat. Starp citu šim ir vīnogu smarža.


Swim Shrimp. Liela garneles imitācija. Māneklis ir 4''garš. Pagaidām vienīgais ko spēju uz šī mānekļa noķert ir līdaka. Pamatā es uz šīm garnelēm džigoju. Iekšēji ir ticība, ka varētu zandarts ņemt uz šīm garnelēm Daugavā un Lielupē.


Milfle. Klasisks tvisteris 3'' garumā. Ķermenis viņam ir rievots, aste ļoti mīksta. Mānekli var džigot ļoti lēni bez ātras ietīšanas. Asariem Milfle patīk. Kā maziem tā lieliem, bez sevišķiem izmēra ierobežojumiem.


Shokunin. Interesanta gumija, domāta rockfisham. Pie mums asaris ļoti labprāt atsaucas uz šo mānekli. Aste viņam ir ļoti dzīvīga, vajag tikai ar spiningu piedot spēli un viss notiek. Šis māneklis ļoti labi strādā arī uz forelēm - gan dīķos gan upēs.

Protams, šie nav visi Ecogear sortimenta mānekļi. Principā šie ja tā varētu teikt, ir pamata ar ko var veiksmīgi strādāt. Vēl joprojām neesmu paspējis visus mānekļus saprast un pietiekami detalizēti izpētīt. Lomus šīs gumijas nes un līdz ar to arī prieku. Tas tak ir galvenais copē?


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru