Pārdomas par copi

Pārdomas par copi

pirmdiena, 2014. gada 8. septembris

No jaunumu lādes

   Pagājušajā nedēļā biju ieskrējis ciemos pie Salmo, precīzāk Ingus, līdz ar ko dabūju redzēt nākošā gada Team Salmo spiningu modeļus, kā arī dažus citus jaunumus.
   Kātu ziņā manu uzmanību piesaistīja Team Salmo Tioga Small Game kātiņš. Manuprāt, vislabākā krāsā kāda ir - balta. Izskatās viņš ļoti eleganti. Spinings ir aprīkots ar titāna gredzeniem - single foot, jeb gredzeni, kas ir tikai uz vienas kājas. Šie ir maksimāli atviegloti gredzeni, kas šādam spiningam ir tieši laikā. Spoles turētājs - SK2 dalītais, arī maksimāli viegls. Kopumā konkrētajam kātam tests bija robežās līdz 5 gramiem (ļoti ceru ka atmiņa neviļ). Tīri spiningu kratot, bija sajūta, ka rokās nav Team Salmo izstrādājums. Tiešām komplimenti, sajūtu ziņā šo izstrādājumu droši var pielīdzināt Japāņu krietni augstā gala spiningiem. Konkrētais modelis bija tubular, ar pilno augšdaļu. Ļoti viegla blanka, interesanta akcija, kuras dēļ pieņemu ka ir ļoti maz zivis, kas noraujas. Spinings noteikti lieliski notur pat visbrangāko asari. Tiesa gan šo spiningu neesmu mēģinājis uz ūdeņiem, cer ka būs iespēja tuvākā laikā. Cik saprotu, šis spinings būs plauktos jaunajā sezonā, un plaukta cena varētu būt pāri pa 150 EUR, bet par šo skaitli negalvoju :)
Wacky worm 5.4" izmērā
   Otrs kātiņš bija Team Salmo Tioga sērijai papildinājums. Šis bija garāks izmēros, arī pati spininga akcija bija savādāka, nekā Small Game. Šim kātam bija Fuji KR tipa gredzeni, kas noteikti dos stipri tālu metienu. Arī spoles turētājs vieglais SK2. Testu kātam gan neatminos, bet neieslīgstot sīkumos, arī šis modelis man likās gana interesants, un noteikti viņš ir jau pakāpi augstāks, salīdzinot ar līdzšinējiem Tioga sērijas modeļiem.
   Lucky John saimē arī būs jaunumi. Viena daļa ir tie, kas jau tirgojās šobrīd Krievijas tirgū, un, starp citu, kas daļēji arī ir Latvijā nopērkami (jig.lv veikalā). Hogy Shrimp, kas atgādina kādu zemūdens radību, ar spīlēm. Māneklim ir daudz kustīgas silikona kājiņas, kas labi pievilina asari, tai pat laikā viņas ļoti ātri tiek norautas. Katrā ziņā viņus jau biju mēģinājis pagājušajā gada - gana labi, bieži ir izpalīdzējis pasīvu asari iedarbināt. Ja nemaldos viņi bija pieejami divos izmēros. Long John ir kļuvis lielāks 4.2'' jeb 10.7 cm. Es personīgi ļoti biju gribējis, lai tieši garais Jānis, paliktu izmēros lielāks. Šis noteikti patiks līdakām, tai pat laikā domāju ka viņš būs lielisks zandartu ķērājs. Wacky worm -
silikona tārps. Pēc nosaukuma jau var secināt ka domāts viņš ir wacky sistēmai, tai pat laikā viņš labi strādā uz drop šota, ķerot zandartus. Tas pierādījās iepriekšējās brīvdienās, kur ar šī tārpa palīdzību tiku pie trīs kaulainajiem. Trīs dažādi izmēri - 3.9, 5.4 un 5.7''. Ballist ir palicis izmēros lielāks. Tagad
S-Shad Tail 3.8 un 2.8'' izmērā.
Pagaidām oranžais mans favorīts
būs pieejams arī 3.3 un 4'' tārps. Lieki teikt ka mazais Ballist patika asariem gana labi. Šos visus augstākminētos jau var iegādāties manis iepriekš minētajā jig.lv veikalā Avotu ielā.
   Tāpat esmu ticis patestēt vienu ēdamo silikonu, kas Lucky John saimē iekļausies nākošgad. Tiesa vai viņš būs Latvijā, tirdzniecībā to gan es nezinu. Sauksies šis brīnums S-Shad Tail. Pēc pirmās daļas jau ir skaidrs, ka šis māneklis ir S-shad modifikācija. Principā S-shad ir slags, kuram īsti nav savas spēles, bet kuru lieliski var lietot drop šotam, atvadnoj pavadok un citām pavadiņu sistēmām, kā arī vienkārši džigojot. Tad lūk Tail, ir tāds pats slag ķermenis, bet ar astīti. Viņam ir parādījusies sava spēle. Manā rīcībā ir divi izmēri - 3.8 un 2.8''. Jāsaka ka pirmie testi ar šo silikonu ir gana pozitīvi. Lielo izmēru nesmādē ne tikai zandarti, bet pat asari, kas ir gandrīz vienā izmērā ar mānekli, un līdakas, kurām patīk plosīt slagu. Katrā ziņā mazākais izmērs deva krietni sīkākus asarus, bet ar lielāko, ķerot ar klasisko džigu, asaru izmērs palielinās, bet copes bija retākas. Krāsu ziņā no četrām man esamajām, man ļoti patika klasiskā purple plum un spilgti oranžā. Ceru ka šos mānekļus tirgos nākošgad Latvijā, jo viņi būs lieliski papildinājumi pie Lucky John saimes mānekļiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru