Pārdomas par copi

Pārdomas par copi

pirmdiena, 2014. gada 15. septembris

Daugava un Favorite

   Svētdien iebraucām Daugavā. Pirmais mērķis testēt Favorite spiningus, otrais - testēt jaunas Bait Breath silikona gumijas, trešais - iepriekšējā dienā tīri normāls asaris ir ķerstīts. Tad nu ar pirmajiem gaismas stariem dodamies ar kuteri Daugavā iekšā. No sākuma nolemjam startēt uz Mīlestības saliņu.
Rīts uz Daugavas
Tur jau kolēģi ir priekšā, bet vietas pietiek tā ka noparkojamies un sākam ķert. Lai gan eholots iepriecina ar savu gultnes attēlu, bet uz mūsu centieniem kaut ko pierunāt pieķerties, diemžēl nekā. Pārvietojamies. Turpinās iepriekšējais scenārijs. Apkārt esošajiem kolēģiem arī nav nekas spīdošs, pa retam kāds asarītis. Kaut arī balto zivju kustības ir manāmas - ik pa laikam uz ūdens brekši liek sevi manīt. Bet ne asari un zandarti. Turpinām kustību pa ūdeni. Pārvietojamies uz citām, jau iepriekš zināmām točkām. Bet no zivīm ne smakas, tikai norauti mānekļi un džiggalvas. Sazinoties ar kolēģiem noskaidrojam, ka Ķīšezerā arī šodien galīgi švaki. Ne miņas no iepriekšējās dienas copes. Labi nav ko kreņķēties, laiks ir labs, vajag tik strādāt. Turpinām virzīties uz Mīlgrāvja pusi. Atrodam it kā šaubīgu vietu, bet tomēr nolemjam mēģināt. Šeit vairāk uzsvaru nolemju likt uz asari, vienkārši vieta tāda un
Ar Fish Curly 3.5
sajūtas. Pēc pirmajiem metieniem, cope. Ilgi gaidīta, bet šoreiz nerealizēta. Tātad zivs ir, tas ir labi. Turpinām strādāt un atrodam asaru vietu. Asaris pagaidām ir aktīvs, bet kā vēlāk redzēsim viņa aktivitāte salīdzinoši ātri noplok. Bet asaris tāds tīri normāls - cepams. Svaru ziņā kādi 150 grami līdz 350 grami. Kopumā daudz asari šeit nebija, bet savus padsmit dabūjām. Pēc laika, kā jau minēju asaris palika galīgi negribīgs. Papildus centāmies viņu ķert uz drop šota, piebraukušie kolēģi, dažus arī šādā veidā dabūja. Turpinājām kustību, šoreiz nolēmām braukt uz Voleriem. Pa ceļam piestājot dažās vietās, cerot uz zandartu, bet nekā. Vienai laivai gan nospīdēja žanis, izvilka acu priekšā. Voleros strādāja zemas racējs, līdz ar ko ūdens pamatīgi duļķains. Izbraucām uz lielo Daugavu, un atkal jau centāmies zandartu samedīt. Diemžēl nekā. Saulīte jau riktīgi cepina, tāpēc nolemjam virzīties uz Ķīšezera pusi. Bet arī Ķīsī nekas prātīgs nebija, atskaitot vienu asari. Īsumā šāds bija izbrauciens.
   Tagad nedaudz par niansēm inventāra ziņā. Kā jau minēju viens no nodomiem bija testēt Favorite spiningus. Kas arī tika darīts. Šoreiz izmantoju trīs kātus - mikrodžigam/light džigam Favorite Exclusive EXS-792ULT-T. Spinings ir 2.4 m garš ar testu 0.6 līdz 8 grami. Pats spinings no laba grafīta, aprīkots ar Fuji titāna gredzeniem, vieglu spoles turētāju. Kopumā spinings ir sabalansēts, patīkami ar viņu strādāt. Vispār es džigam, izņemot mikrodžigu, neizmantoju tubular spiningus. Strikti mikrodžigam - tikai solid. Šis Exclusive, pamatā ir domāts džigam no krasta - par to liecina
Bugsy
kaut vai spininga garums.  Tai pat laikā, nav nekādu šķēršļu ar viņu ķert no laivas. Testa diapazons norāda uz sava veida universāli. Turklāt ņemot vērā tubular faktu, tad ar šo kātu labi var tvičot mazās mailes, strādāt ar rotiņu. Spinings darbībā man atklāti sakot iepatikās. Viņš ir ļoti jutīgs, var just katru copi. Ir ļoti patīkami ar viņu vilkt laukā asarus gan lielus, gan mazus. Metiena attālums ir ļoti labs, līdz ar ko varēju droši apstrādāt tālākos punktus. Šoreiz pie šī spininga liku klāt Shimano Rarenium spoli. Uz spoles Varivas Avani Eging Max Power PE 0.6 izmērā, astoņu dzīslu. Spoles izvēli, pamatoju ar to lai komplekts būtu labāk sabalansēts - Rarenium sver 200 gramus, kas uz kopējā komplekta svara veido labu balansu. Aukla nosacīti resna mikrodžigam, bet īsti jau ar mirko es neķēru, drīzāk ar light džigu. Izmantoju pārsvarā 8 gramu volframa ausaiņus. Turklāt šis kāts strādā ar 8 gramiem un maksimāli 2.5 collu mānekli. Ja liek lielākus svarus, tad vairs nevar izspēlēt.  Turklāt šie lielumi ir pie straumes. Apakšējā testa robeža - stāvošā ūdenī 1 grams volframs un 1.5 collu tvisteris. Mānekļi, hmm ar mānekļiem ir interesanti. Interesanti ir tas, ka principā uzliekot vienu konkrētu modeli, pēc viena maksimāli diviem metieniem, asaris piesakās. Otru zivi uz tā paša mānekļa dabūt ir krietni grūtāk - tikai kāds 3-5 metiens, labākajā gadījumā. Nomainot mānekli, scenārijs atkārtojas. Principā no visas čupas, kas paņemta līdzi, man laikam šādā veidā nenostrādāji kādi pieci mānekļi. Kopumā nebija tāds viens konkrēts modelis, kas nostrādāja. Strādāja labi gan Bugsy, gan Mosya, Micro Grub, Needle, SL Remix, kā arī Jib Tail, un Keitech violetā krāsā.
   Otrs spinings bija Favorite Receptor. Šis ir izteikts kātiņš, kas domāts džigam. Mans konkrētais modelis ir RCS-772M. 2.32 m garš spinings ar testu - 6-24 grami. Spinings ir viegls, skanīgs. Akcija
Violets Swing Impact 2'' un Favorite Exclusive
ir norādīta extra fast, bet es drīzāk teiktu ka fast. Testa diapazons ir gana plašs, bet īstais diapazons, kad spinings sevi atklāj, ir sākot no 10 gramiem. Augšējā robeža - strādāju testa pēc ar 20 gramu ausaini, kāts atstrādāja ļoti labi, līdz ar to domāju ka 24 grami nav pati galējā robeža. Spinings ir tubular tipa, spicīte viņam ir tumšā bet nedaudz savādākā krāsā, kā blanka - tāda pelēcīga. Principā pārsteidzoši labi redzama. Žēl ka šoreiz uz šī spininga nebija prieks izvilkt zandartu, bet esmu pārliecināts, ka ir liels kaifs to darīt. Turklāt kāts ir gana jaudīgs, lai varētu izvilkt lielu zivi.
   No mānekļiem, testējām Bait Breath Fish Curly 3.5 collu mānekli, kurš ir uzlabots variants Fish Tail. Ja pēdējais ir neaktīvs slags, kam ir nepieciešams piešķirt savu spēli, tad Curly ir jau ar tvistera asti - tātad ar aktīvu spēli. Power Stright 5 collu tārps. Lielisks vekija montāžai, vai drop šotam. Un lielisks vēzis Virtual Craw 3.6 collas. Īpaši man šim vēzim patīk spīles - tās ir ļoti paltas. Protams, arī tās ir pirmās kas tiks norautas.
   Joprojām gaidu, kad varēšu tā riktīgi pavilkt šoruden asarus. Iespējams tas būs Liepājā, iespējams Ventā, vai arī tepat Daugavā, laiks rādīs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru