Pārdomas par copi

Pārdomas par copi

ceturtdiena, 2014. gada 31. jūlijs

Violente uznāciens

   Šajā sezona biju nolēmis izmantot savu mīļo Palm's mikrodžiga kātu. Principā tā arī gandrīz vai sanāca, bet tomēr pirms Latvijas Čempionāta fināla posma, nolēmu paņemt ko jaunu, provei.
   Nu jau droš vien ir pamanījuši copmaņi, ka Latvijā diezgan strauji tiek attīstīts Varivas zīmols. Ne tikai aukla, bet arī sāk parādīties Violente spiningi. Tad lūk šie kāti principā ir tīri džigam domāti. Un ir pat divas modeļu līnijas, kurām ir mikrodžiga novirziens. Lasot interenetā dažādas specifikācijas, aprakstus ir diezgan grūti saprst kāds ir kāts un vai viņš atbildīs manām prasībām. Bet kad šie kāti ir pieejami uz vietas, viņus var izkratīt, apskatītes, salīdzināt, tad jau ir pavisam cita lieta. Biju
Visi raksturlielumi kā uz delnas :)
noskatījies no Violente sērijas divus modeļus VLL un VLSL. Pirmais ir izteikts mikrodžiga kāts, pats ražotājs viņu pozicionē kā light game. Maza atkāpe, runājot par mikrodžiga kātiem, es apskatu tikai solid modeļus - vienkārši man tāds niķis - ja mikrodžigs tad tikai solid. Ir pieejami vairāki garumi, testos līdzīgi līdz 5 gramiem. Šiem instrumentiem ir Fuji KR gredzeni, kas dod labāku metiena attālumu, un Fuji spoles turētāji. Man principā interesēja divi VLL-73-S vai VLL-68-S. Otrajam garums ir ļoti atbilstošs copei no laivas. Pirmais tomēr ir universālāks, ar viņu var džigot gan no krasta, gan laivas. Līdz ar ko laikam jau man būs labāks VLL-73-S. Otra sērija VLSL ir veidota no labāka grafīta, bet tai pat laikā šie kāti ir atšķirīgāki. Lai arī testa ziņā viņi iekļaujas mikrodžiga klasē, bet paši kāti ir aji - domāti makreļu ķeršanai. Viņi ir stingrāki nekā VLL sērijas, ar šiem solid var arī tvičot mazos voblerus. Kad reāli paņem rokās abus kātus, atšķirību uzreiz jūt. Turklāt VLSL ir savādāka pati spicīte, viņa ir īsāka (kā short solid, Graphiteleader kātiem) un cietāka. VLL tomēr man labāk patika. Nu un tad neko, jaunais spinings tika iegādāts.
   Prakse. Izmēģinājumu poilgona godā tika Rušona ezers, ar visu čempionātu. Treniņos nācās
EVA materiāla rokturis, savienojumā
ar korķi. Elegants izskats, ilgmūžīgs
materiāls
nedaudz piešauties pie kāta, kā jau pie katra jauna. Kopumā varu teikt ka kāts ir nosacīti stingrāks par manu Palm's brīnumu. Līdz ar ko pie mazākiem svariem, metiens sanāk gan tālāks, gan precīzāks. Var gana precīzi trāpīt gar visām zāļu malām, logos. Runājot par jutību - viss ir kārtībā. Jūt gan grunts izmaiņas, gan zivs copi, asaru skrubināšanu. Testa robežas - apakša 0.4 grami - grūti teikt, liku 1 grama čeburatoru kombinācijā ar 2 collu tvisteri, un viss bija o.k. Augša - 5 grami. Te jāsaka ka kombinācija 5 gr + 2 collas māneklis strādā mierīgi. Palielinot mānekli līdz 2.4 collām vai 2.9, kāts sāk izrādīt nelielu pārkrišanu, respektīvi viņš tā īsti vairs nespēj izspēlēt
High Durability Solid kāta spicīte - lielisks
signalizators
mānekli. Par lielākiem mānekļiem nerunāšu. Un vispār jau nevajag arī, ja vajag ko smagāku dancināt - light džiga kātu izvēle ir gana liela. Komplektā ar Luvias 2004 sanāk gana sabalansēts komplekts. Dizaina ziņā man patīk spininga spoles turētāji, viss ir no EVA materiāla, ar interesantiem frēzējumiem, un oranžīgiem metāla elementiem. Protams, man EVA ne līdz galam patīk. Viens no iemesliem - ja rokas ir mitras, un ārā ir silts, tajā rokā kur turat kātu, āda sāk krokoties un ir kā izsutusi. EVA galīgi neelpo, drīzāk viņa paliek mitra, un siltuma dēļ rokas paliek šādas. Ar korķi tā nav. Toties EVA ir ilgmūžīga, un izskatās pat pēc nesaudzīgas lietošanas ļoti labi. Vēl viens piekasīšanās moments. Spicīte ir gandrīz tāda pat krāsā kā pārēja blanka. Nu patīk man kad spicīte ir savādākā krāsā. Kad kratīju kātu, man likās ka tas ir viens no sliktajiem punktiem, bet copē godīgi sakot piešāvos, un nu tā īsti vairs nevaru teikt, ka man šī tumšā spicīte traucētu. Par gredzeniem, pārējo furnitūru nav kur piekasīties - viss ir kā vajag. Vēl viens faktors, kas ir svarīgs, kā kāts tiek galā ar zivi. Principā ļoti labi. Apakšējā daļa ir gana spēcīga, turklāt augša amortizē. Ja veic piecirtienu, un spolei bremze ir labi noregulēta, kāts reti kad pieviļ - zivs tiek veiksmīgi nogādāta līdz laivai.
   Rezumējums - kāts ir ļoti labs, ar viņu var lieliski izbaudīt visus mikrodžiga priekus. Gana informatīvs, gana intersants, spinings, kas sagādā lielu prieku vilkt asarus, gan lielus, gan mazus.

Fuji KR tipa gredzeni - palielina metiena attālumu

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru