Pārdomas par copi

Pārdomas par copi

trešdiena, 2014. gada 30. jūlijs

LR Čempionāts - Rušons

   Laiks skrien ātri, un jau ir klāt pēdējais posms šī gada čempionātā. Tas notiek Rušona ezerā, Latgalē. Šogad atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šis posms ir samainīts vietām ar Daugavas posmu, līdz ar ko notiek jūlija beigās. Ezers ir ar gana interesantu reljefu, zivīm bagāts, gleznainiem skatiem apvīts. Skaista vieta kur copēt. Bet šis ezers ir gana kaprīzs, un ir jāprot atrast vietas un pareizā pieeja zivīm. Jūlijā Latvijā bija iestājies riktīgi vasarīgs un karsts laiks. Latgalē bija vēl sutīgāks, vietām ar negaisiem. Visi treniņi, točku meklēšana parādīja ka galvenās problēmas būs ar līdakām. Asaris trāpijās bieži, bet ne vienmēr tai vajadzīgajā izmērā. Zandartu nācās medīt pa kantēm. Pagājušajā gadā šis ezers, mums bija tāda pamatīga katastrofa, teiksim tā. Pilnīga izgāšanās :) Nostartējām gaužām slikti, nevarējām atrast vajadzīgās atslēgas pie zivīm. Šogad vajadzēja reabilitēties, turklāt mums ir nepieciešams kaut nedaudz, bet pacelties kopvērtējumā - tā jau tur nekas nav spīdošs.

Vakars uz Rušona ezera
Pirmsmaču treniņi bija karsti, ļoti karsti. Ir iestājusies kārtīga vasara ar +30 grādu āra temperatūru, skaidru laiku un nežēlīgiem dunduru un odu bariem. Jā, ar asariem problēmas nebūs, tas bija skaidrs. Aizvērt listi nevajadzētu būt grūtībām, bet nu izmērs... Dikti daudz nācās braukāt un meklēt vajadzīgās točkas. Turklāt jāatcerās, ka mačos piedalās gana daudz ekipāžas, līdz ar to ne mēs vienīgie viņas atrodam, un ne jau mēs šīs točkas privatizējam :) Tāpat arī gana daudz laika nācās veltīt vajadzīgo mānekļu atlaisei. Līdakas joprojām spīdīgi negribēja ar mums sadarboties, būs jācer uz labvēlību mačos no viņu puses, vai arī kādu asaru bonusu.
   Pirmā maču diena. Starts kā parasti pusdienlaikā. Saule cepina, uz ezera gandrīz spogulis. Mākoņu praktiski nav, kas nozīmē, ka būs labs cepiens laivā :) Katrā ziņā silti iesaku izvēlēties speciālus apģērbus un galvassegas, kas nelaiž cauri sauli, savādāk pēc 6 stundu copes, izbrauc krastā kā vēzis, sarkans. Braucām pa iepriekš atrastajām točkām. Labā lieta mums bija tā, ka mūsu točkas principā bija nost no visiem populārajiem maršrutiem - vietām kur brauc gandrīz visas ekipāžas. Līdz ar ko principā bijām vienīgā laiva tajā vietā, kas ir patīkami. Sākām strādāt un asari vilkt. Konkrētājā točkā, ir ļoti interesants reljefs, labākais ir tas ka asaris tur prakstiski visu laiku dzīvojās. Izmērs tur ir dažāds sākot no 12 cm asarīša līdz par kārtīgam pannas asarim. Principā šo tendenci novēroju praktiski visās vietās - nav tā ka ir tikai lielais vai tikai smalkais asaris. Rezultātā nedaudz ilgāk par stundu un esam aizvērušies. Tālāk jau izmēru palielināšana. Šī lieta, gan nenāca viegli, turklāt vēl jau vajag bonusu kādu dabūt. Bija protams, arī pa kādām lažām - kā tad bez viņām. Vislielākā - uztveramais tīkliņš. Mēs pazaudējām kādus piecus smukus asarus, tikai tāpēc ka viņi izslīdēja cauri uztveramajam tīkliņam. Pilnīgi stulba situācija, kuras dēļ pirmajā dienā pazaudējām daudzas vietas. Tāpat trāpijās man viens smuks eksemplārs, kuru vienkārši nepacēlu, velkot līdz laivai diemžēl viņš ieskrēja zāles un viss, kāts atslāba... Jāsaka arī sanāca gana liels mānekļu patēriņš - astes asaris naski rāva nost, rezultējas tas ar vienas paciņas iztukšošanu, un vēl dažu citu mānekļu krājumi tika patukšoti tikpat daudz. Principā bonusu nesagaidījām, kas bija gaužām žēl. Tā uz aci piemetot šajā dienā, izvilkām kopumā stipri virs 100 gabaliem asarus, bet tikai daļa bija kaut nedaudz lielāki. Rezultātā - finišējām ar pilnu listi, asari no 15 līdz 24 cm. Punkti 6490. Nekas dižs. Šis rezultāts mums deva tikai 23 vietu, pēc pirmās dienas. Bet ja aplūkojam kopējo sarakstu, tad lūk rezultāti bija gana blīvi, un izvelkot tos asarus, kas muļķības pēc izskrēja cauri uztveramajam tīklam, mēs būtu pacēlušies vismaz 5-7 vietas uz augšu. Nu neko. Otrai ekipāžai ar izmēru gāja sliktāk, viņiem 4975 punkti - nespēja viņi tikt pāri 20 cm atzīmei ar asari. Ja skatāmies otro komandu, tad te nu gan ir bonuss bijis. Pusstundu pirms maču beigām viņi izvilka zandartu 66 cm, nedaudz pirms tam asaris 39 cm. Lieliski 10661 punkti un pelnīta 6 vieta.
   Otrā diena. Principā neko dižu nemainam savā taktikā. Mūsu vietās atkal nevienas laivas, un sākam vilkt asarus. Par cik ir rīts, asaris ir ļoti aktīvs. Aizveramies kādas 40 minūtēs, un atkal aiziet ciņa par centimetriem. Principā viena točka strādā, kā saka mūsu slāvu kaimiņi - bezotkazna. Katrā metienā asaris, pat kad māneklis grimst zivs sit. Tajā dienā stabili pieskaldījām vairāk kā 150 zivis. Vienā ziņā žēl ka punkti neiet uz svaru :) Speciāli veltījām laiku bonusa noķeršanai, bet tomēr visi pūliņi bija velti. Sanāca līdz beigām palielināt izmēru, līdz ar ko finišējām ar pilnu listi, asari no 17 līdz 25 cm. Tieši 10 zivis mums bija virs 20 cm un 10 - zem. Punktos 8135. Otrai ekipāžai, gāja labāk, 8244 punkti, viņi pat nedaudz apsteidza mūs. Otrai komandai šoreiz bonusi nebija līdz ar ko 7386 un  5806 punkti.
   Nu un tagad, atskan bungu rīboņa, un grande finale - pa šo posmu mūsu komanda palika 9 vietā, ekipāža 18 vietā, otrā ekipāža 23 vietā. Otrā komanda 10 vieta, ekipāžas - 8 un 36 vieta.
Skatoties pa visiem posmiem kopumā, jeb šī gada Latvijas Čempionātu esam beiguši sekojošās pozīcijās - 16 vieta komandai un 25 vieta mūsu ekipāžai, otriem 30 vieta. Otra komanda palika 18 vietā un ekipāžās - 32 un 38 vieta. Diemžēl ne īsti veiksmīgais starts Burtniekā, pilnīgā izgāšanās Daugavas posmā, un kaut neliels uzlabojums Rušons, mums nedeva nekādas cerības uz augstākām vietām.
   Ja paskatās kopumā uz čempionātu, tad kārtējo reizi ir nākušas klāt kaudze ar dažādām jaunām atziņām. Ir skaidrs ka nevar visu uztvert vienkārši, kā pašsaprotamu. Vienmēr notiek kaut kas, kas nav ieplānots, vai tieši otrādāk kas ir ieplānots, bet kādam citam. Ir joprojām kaudze ar visādiem sīkumiem, vienkāršām kļūdām, kuras ik pa laikam mums izbojā rezultātu. Pirms sezonas uzstādītais mērķis, netika sasniegts, galīgi ne. Liels paldies mūsu sponsoriem, vienkārši atbalstītājiem, tiem kas līdzi juta, visiem mājiniekiem, kas deva atbalstu.
Tagad atkal ir priekšā darbs, lai izanalizētu visas šīs lietas, un, protams, lai censtos nākošajā sezonā nostartēt daudz labāk, un stabilāk. Jo es tak zinu mēs varam! :)

P. S. pēcvārda vietā. Man ir liels prieks par vienu ekipāžu, sportā jāsaka konkurentiem. BSM-Eboat.lv 2, ekipāža Armands Ērglis un Jānis Briedis. Malači veči! Man ir liels prieks par Jūsu startu čempī, jūs daudz ko esat pierādījuši, un pavisam nedaudz pietrūka līdz medaļām. Ļoti ceru ka nākošajā sezonā, mēs varēsim pacīkstēties tā nopietnāk savā starpā!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru