Pārdomas par copi

Pārdomas par copi

ceturtdiena, 2017. gada 6. aprīlis

Dīķu trakums

Pēdējā laikā viss man brīvais laiks aiziet copei dīķos, kā arī aktīvai gatavošanās startiem Latvijas Čempionātā, kā arī braucienam uz Ukrainu, uz Troutmania mačiem. Dīķu copes tēma uzņem ar vien lielākus apgriezienus, un ir liels prieks ka ar vien vairāk cilvēku iesaistās šajā kustībā, un ka ar vien vairāk copmaņu brauc uz dīķiem ar domu noķert foreles. Par pašu Latvijas Čempionātu, ir liels prieks un liels paldies organizatoriem - darbs nav viegls. Bet jau tagad ir skaidrs ka šis čempionāts noteikti būs jūtams makšķerēšanas sporta aprindās, un ne tikai. Kā jau minēju, ir jāsaprot ka šādus mačus organizēt aizņem daudz laika, un arī resursu. Vēl noteikti gribu atzīmēt, ka ir ļoti patīkami ka daudz kas tiek darīts iesaistot sportistus, kaut vai tāda lieta kā nolikuma apspriešana. 
   Iepriekšējās nedēļās, par ieradumu jau bija iknedēļas mazo maču rīkošana dīķos, parasti Vangažu. Jāsaka ka pat uz šādiem mačiem, caur facebook organizētiem, atsaucās gana daudz sportistu. Bija arī tādi, kas pirmo reizi startē dīķos, bet kuru progresu jau var redzēt pat pēc nedēļas. Katrā ziņā šis ir rādītājs, ka dīķu cope kā tāda ir interesanta, turklāt jau tīri no sportiskā viedokļa. Lieki piebilst, ka pat šādos mačos, kas varbūt nav tik svarīgi, azarts sit augstu vilni, un te neviens negrib piekāpties. Tas viss tikai sagatavo sportistu lielākiem mačiem, un palīdz uzkrāt pieredzi. Faktiski katrs zaudējums, vai uzvara, katra atrastā pareizā pieeja forelei, vai pareizais māneklis ir jau sava veida ieguvums, uzvara. Tāpēc vēlreiz atkārtošos - mači bija azartiski un intriģējoši.
   Parīt, 8. aprīlī, startēs pirmie mači, kas ir gan pienācīgi organizēti, gan ar visiem kausiem un medaļām - Fox Travel cup. Mači notiks Voldemāra dīķos, Tomē. Noteikti jāatzīmē, arī pašu dīķu saimnieka pretimnākšana. Gan draudzīgie noteikumi, tīri no finansiālas puses, treniņiem, gan arī tas ka ir piestrādāts pie dīķa sakārtošanas un infrastruktūras labiekārtošanas. Visas šīs lietas, tikai un vienīgi palielina gan gribēšanu, gan arī varēšanu braukt gan trenēties, gan piedalīties mačos. Fox mači notiks pēc nedaudz uzlabota Latvijas Čempionāta nolikuma, kurā galvenie punkti ir palikuši tādi paši. Būs 10 dueļi, jeb iegājieni, katrs pa 20 minūtēm. Mānekļu ziņā šoreiz ir ierobežojumi - šūpiņi un vobleri. Personīgi man šāds formāts patīk vislabāk. Kaut kā gumijas dīķos man ne visai :) Pirms mačiem treniņi bija aizvadīti. Jāsaka ka ielaista ir visai liela zivs 500+ grami, bet cik zinu pirms mačiem laidīs vēl zivis, bet jau mazākas. Kopumā zivju blīvums būs labs - treniņā, iesākumā bija stipri daudz ko darboties, bet jau pēc pāris stundām aktivitāte mazinājās. Cik zinu tad nākošajā dienā zivs bija vēl negribīgāka. Bet tas nekas, šādos gadījumos varēs lieliski pierādīt kurš ir labākais, kurš spēs atkost, ko forele konkrēti grib, un kā rīkoties. Nevaru vien sagaidīt sestdienu :)
   Pēc tam mums ir brauciens uz Ukrainu, Troutmania mačiem. Uzaicinājums nāca no sportistiem, kas jau bija bijuši Ukrainas mačos, tiesa citos - Azura kausā, kurā kā zināms Latviešiem veicās stipri labi. Priekš manis šī būs lieliska pieredze. Troutmania faktiski ir komercmači, bet uz kuriem pretendē ļoti liels skaits sportistu. Faktiski ir divi atlases turnīri, un tikai pēc tam ir fināls. Finālā tika atvēlēts limitēts skaits vietu ārzemniekiem. Arī mums. Kopumā būs ļoti sīva konkurence, jo Ukrainā dīķu cope ir populāra, un sportistiem ir augsts līmenis. Formāts galvenokārt ietver sevī to, ka izmantot var tikai šūpiņus, pārējais viss ir līdzīgi kā Latvijas Čempionātā. Ļoti ceru ka godam varēsim pārstāvēt Latvijas vārdu!
   Nobeigumā gribu teikt, ka esmu ļoti priecīgs ka šis copes vieds attīstās. Pagaidām viss izskatās ļoti labi, un jau pēc divām nedēļām startēs pirmais Latvijas Čempionāta posms. Starp citu būs viesi no Krievijas, sportisti kuriem arī ir augsts sagatavošanās līmenis. Būs interesanti! Tagad ir jāturpina mainīt āķus vobleriem un šūpiņiem, un siet pavadas. Tiekamies dīķos!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru