Pārdomas par copi

Pārdomas par copi

piektdiena, 2014. gada 29. augusts

Daiwa jaunumi

   Septembrī Daiwa laidīs apgrozībā jaunas, vai labāk sakot uzlabotas spoles, daudziem labiem modeļiem.
   Pirmkārt Gekkabijin sērija. Daiwa šī ir rock fish sērija, kurā ietilpst gan spiningi, gan spoles, arī dažādi mānekļi, aksesuāri. Respektīvi viss rock fisham, jeb mūsu platuma grādos - mikrodžigam. Šoreiz izmaiņas ir skārušas tieši spoles. Iepriekšējās Gekkabijin bija jau tehnoloģiski novecojušas. Jaunajās ir pielietota virkne dažādu tehnoloģiju. Tagad šīm spolēm korpuss ir izgatavots no vieglā un izturīgā Zaion materiāla. Tāpar ir izmantota patentētā Daiwa Mag Sealed, magnētiskās eļļas tehnoloģija. Turklāt šajās spolēs ir arī auklas uztinējrullītis mag sealed, līdz ar to praktiski visi spoles svarīgie posmi ir droši aizsargāti no ūdens un netīrumiem. Tāpat ir pilnveidota spoles bremzes sistēma - tāda pati ir, piemēram, Luvias spolei. Pati auklas kasete ir no alumīnija, ABS II kasete. Rokturis spolei ir no alumīnija, turklāt izgriezts no viena gabala. Izmēru ziņā spolei ir divi izmēri - 2004, 2004H modifikācija, ar augsto pārnesumu un 2504H. Svars viņai ir mazs, nedaudz lielāks par Luvias - 195 grami. Uz kasetes populārā PE 0.4 aukla iet virsū 120 metri.


Nākošā sērija, kas ir piedzīvojusi uzlabojumus ir X Fire. Šī ir nosacīti budžeta klases spole, kas domāta džigam, tvičam, respektīvi izmēri spolei ir 2510 un 3012. Jaunais X Fire arī ir ticis pie Zaion korpusa, Mag Sealed magnētiskās eļļas. Turklāt vēl spolei, ir CRBB gultņi, kas ir korozijas noturīgi, atvieglotas auklas kasetes, kā arī cross wrap sistēmas, pītās auklas uzklāšanai. Kā jau minēju spole būs pieejama trīs izmēros, un spoles svars ir ļoti mazs - svārstās 210 - 250 gramu robežās.


   Budžeta klases populārais modelis Exceler arī ir saņēmus apgreidu. Tagad šai spolei ir atvieglināts rotors (Air rotor), Twist Buster II precīzais uztinējlociņš, ABSII auklas kasete, ar konusa uztīšanas sistēmu, kā arī cross wrap, kas domāts speciāli pītajām auklām. Izmēri, principā ir sākot ar 1500 līdz pat 4000. Šī ir pietiekami labas uzbūves spole, par gana demokrātisku cenu. Es pats esmu izmantojis Eiropai domāto Exceler X modeli, un principā, ja nav vēlmes izdot lielu naudu par spoli, tad šī derēs gana labi!


   Un pēdējais jaunums, ko es pats personīgi ļoti gaidu, ir jauns multiplikators - ziepjutrauks Morethan PE SV. Jau pēc nosaukuma ir skaidrs, ka šis ir paredzēts tieši pītajām auklām. Jāatzīmē, ka šādu multu nav ļoti daudz piedāvājumā. Izmantota viņā ir T-Wing system - diezgan komplicēta cilpiņa caur kuru iet cauri aukla. Kad tiek veikts metiens šī cilpiņa ir gana plata, lai pītā aukla vieglāk slīdētu nost. Bet kad tiek ietīta aukla, šī cilpiņa paceļās uz augšu un aukla tiek ļoti vienmērīgi uztīta un uzklāta uz spoles. Tāpat arī šim multam ir mag sealed gultņi. Multam ir 4 CRBB gultņi, kas atrodas rokturī, nodrošinot ļoti vieglu gaitu. Šis izstrādājums ir samērā jauns, un ja nemaldos šis ir pirmais mults, kam ir šādi gultņi pielietoti. Tāpat ir pielietota ļoti jutīga bremze. Viņu var noregulēt ļoti precīzi, tāpat ir ar dozēšanu. Turklāt šim multam ir 5 kg drags, kas pilnīgi der teiksim tvičam ar big minnow. Auklas kasete ir no alumīnija, kas ir ļoti viegla un izturīga. Tātad šis mults sver 220 gramus, kas nav daudz. Būs pieejams viens izmērs, ar labo un kreiso rokturi . Pārnesums - 8.1 pietiekami labs tvičam. Tiesa gan šis noteikti nav budžeta klases mults, bet kā jau biju minējis citos savos rakstos, jo dārgāks mults, jo labāk ar viņu ir ķert.



T-Wing System. Pirmajā bildē metiena brīdī,
otrajā bildē, auklas ietīšanas brīdī
  Modeļi ir interesanti, ir dažādos cenu līmeņos. Ļoti ceru ka gana drīz varēšu izmēģināt kādu no viņiem. Vienīgā lieta, uz ko es ceru, ka Daiwa drīzumā izdomās un patentēs vēl kādu jaunu tehnoloģiju, kas uzlabos spoles, vienalga kurā virzienā, jo nu jau zaion, mag sealed un citas tehnoloģijas, nav nekas jauns...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru