Pārdomas par copi

Pārdomas par copi

piektdiena, 2016. gada 29. janvāris

Jaunumu birums turpinās!

Ar katru dienu tuvāk Osakas izstādei un parādās jaunas lietas. No Daiwa saimes Zillion multiplikators ir ieguvis atjaunojumu. Faktiski 2015. gadā tika parādīta šīs spoles jaunā versija, bet šogad uzlabojums ir skāris pašu auklas kaseti. Tagad Zillion var lepoties ar SV kaseti, kas ir veidota no jaunā G1 duralumīnija. Kasete ir ļoti viegla, kas dod iespēju strādāt ar plašu mānekļu svaru gammu. Kā ierasts Zillion ir pieejams ar četriem pārnesumu ātrumu variantiem. 
HRF knobs
   Nākšais jaunums, ir pilnīgi jauna multiplikatoru sērija. Saucas - Daiwa HRF. Šī abreviatūra nozīmē - hard rock fish. Faktiski šis ir mults kas domāts rokfišam, bet ne vieglam, finesse, kā ir pierasts skaitīt, bet tēmētam uz lielām trofejām. Ir pieejams tikai viens modelis sērijā, ar 7.3 pārnesumu, un 7 kg drag jaudu. HRF mults ir speciāli domāts pītajām auklām - PE special atzīme. Multam ir speciāli pielāgota bremžu sistēma, kā
Zillion SV TW auklas kasete
arī auklas kasete, lai nodrošinātu labu pītās auklas uztīšanu, kā arī metiena attālumu. Tāpat ir jau labi zināmais T-wing. Turklāt ir izmantots uzlabotsvariants T-wing, tāds pats kā jaunajam Steez. Auklas kasete ir ar 34mm diametru, līdz ar ko pītā aukla 1.5 ietilpsts veseli 180 metri. Paša multa svars ir 220 grami, kas faktiski pie šīs jaudas nav daudz. HRF rokturis ir veidots no speciāla alumīnija sakausējuma, ir gana liels lai ērti varētu tikt galā ar lielām trofejām, turklāt varētu nodrošināt maksimāli jaudīgu auklas ietīšanu. Multam ir divi ērti no EVA materiāla veidoti knobi. Mults būs pieejams aprīli, turklāt cena šobrīd ir norādīta 25`000 jenu līmenī, kas faktiski nav daudz. Domāju ka šo multu lieliski var izmantot kā maziem džerkiem, tā dažādiem svimbaitiem vai smagajam džigam.
HRF PE special auklas kasete
   Graphiteleader ir divi interesanti jaunumi - Tiro Nuovo in Vivo EX. Tiro man ir ļoti mīļa sērija.
Daiwa HRF
Tieši dēļ tā ka spinings ir savā ziņā universāls, un ar viņu ir ļoti patīkami strādāt. Jaunā sērija atšķiras, ne tikai ar nosaukumu. Šiem Tiro Nuovo esot savādāka blanka, kas ir gan nedaudz cietāka, līdz ar to ātrāka. Izmantoti ir Torzite ieliktņi, kas dod daudz brīvāku auklas slīdamību, kā arī paaugstina jutību. Modeļu klāstā ir trīs dažādi modeļi. Man mīļākais medium ar testu 5-28 grami, ir palicis ierindā, līdz ar ko ar nepacietību gaidu kad tikšu pie jaunā Tiro testēšanas.
   Vivo EX faktiski ir loģisks turpinājums šai sērijai. Kā vēsta oficiālais saits, tad spinings ir izstrādāts tieši ar PAL sportistu līdzdalību. Par to arī liecina PAL approved zīme uz paša spininga. Blanka ir izmantota gana jaudīga, ar jaudīgu apakšējo daļu, un salīdzinoši cietu spici. Pēc oficiālās informācijas, var secināt ka Vivo EE blanka ir izgatavota no tādiem pašiem materiāliem kā Vivo. Tāpat ir izmantots Fuji TVS spoles turētājs, kas ir ļoti viegls, un uzreiz atvieglo spininga svaru. Pašā sērija ir deviņi dažādu garumu un testu modeļi. Faktiski šeit var atrast modeļus tvičam, dīpu tvičam, džigam dažādās svaru kategorijās. Manu uzmanību piesaistīja modelis GLVXS-802HH, ar testu 25-80 grami. Manuprāt ļoti laba izvēle smagajam džigam Daugavā, vai, piemēram, izmantojot lielas gumijas copei pa zālēm. Īsāk sakot makro džigs :) Vivo EX drīz sāksies tirdzniecība, ļoti gaidu iespēju šo spiningu nostestēt!
   Nobeigumā, posta apakšā ievietoju divus video. Viens par jauno Steez SV TW, stāsta pašas spoles inženieris par Steez tehniskajām un lietošanas īpatnībām. Otrs video ir par Daiwa SV konceptu - ļoti vērtīga informācija, tiem, kas izmanto SV spoles.

Tiro Nuovo
Vizuālais noformējums kā vienmēr ir ļoti skaists!
Vivo EX


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru