Pārdomas par copi

Pārdomas par copi

sestdiena, 2016. gada 6. februāris

Foreļu diena

Šodien devos izbaudīt pirmās pavasara vēsmas, ķerot foreles Vangažos, pie Jura. Iemesls bija ne tikai jaukais laiks, bet arī nesen iegādātais spinings. Gatavojoties Latvijas čempionātam spiningošanā no krasta, sanāk diez gan daudz ko iegādāties, tīri inventāra ziņā, kā arī daudz kas tiek jauns uzzināts, kas vienmēr ir apsveicami. Šoreiz pamatā izbrauciens bija ar mērķi saprast cik pareiza ir izdarīta izvēle iegādājoties Correntia. Pasteidzoties uz priekšu - pareiza :) Otrs mans spinings, domāts mačiem, ir Yamaga Blanks Blue Current BLC-68II. Mājās, pēc sausās kratīšanas metodes, tapa skaidrs ka Yamaga ir mīkstāks, vairāk uz regular fast pusi. Correntia toties ir fast akcijas spinings. Augšējo testu spiningam tā arī nesanāca notestēt, bet pēc sajūtām man neliekas ka 8.5 gramus šis spinings ir spējīgs izstrādāt. Correntia ir ar smalku un ļoti atsaucīgu blanku. Šodien sapratu, ka šis būs mans pamata spinings mačos. Faktiski universāls - labi tvičo mazos voblerus, izdriblē foreļu gumijas, kā arī tiek galā ar rotiem un spiningiem. Tas kas vajadzīgs! Spiningi, domāti forelēm, man vienmēr ir patikuši. Šajos spiningos ir apvienots smalkums, ar lielu jaudu, un sava veida eleganci. Vienmēr skaisti nostrādāti, līdz mazākajām detaļām. Šajā gadījumā lielisks korķa rokturis, ar korķa spoles turētāju, un metālisku gredzenu. Izmantoti ir Fuji gredzeni ar jaunajiem Torzite ieliktņiem. Lai neizplūstu detaļās, viss ir visaugstākajā līmenī. 
   Pašas foreles šodien nebija pārāk aktīvas, bet atrodot pareizos mānekļus un pasniegšanas veidu zivs atsaucās. Kā jau ierasts no paša rīta forele bija nedaudz ātrāk pierunājama, un mānekļus ņēma faktiski no pašas grunts. Dienai ejot uz otru pusi, zivs palika kaprīzāka, turklāt mēs ar savām ķeršanas aktivitātēm sekmējām to ka zivs tiek sabiedēta un paliek uzmanīgāka. Lai vai kā dažādie silikona mānekļa strādāja, savienojumā ar vieglajām galvām. Krāsu ziņā tomēr izteiktāki strādāja spilgtās. Tumšie toņi tomēr nespēja foreli iekārdināt. Tiesa saule arī praktiski nebija. 
Kārtējā lieliski pavadītā diena pie foreļu dīķiem! Man personīgi ir prieks, ka ledus vāks atkāpjas, un sākas atklāto ūdeņu sezona!


2 komentāri:

  1. yes, man arī šo vajag, patīk dizains un koncepcija, gredzeni, rokturis... viss kā nākās

    AtbildētDzēst