Pārdomas par copi

Pārdomas par copi

trešdiena, 2015. gada 26. augusts

Jaunais Luvias ir klāt!

Daiwa pacentusies un beidzot prezentējusi Luvias modeļa atjaunoto versiju. Jāsaka ka Luvias ir lieliska spole, ko es izmantoju mikrodžigam, tai pat laikā lielākie izmēri lieliski kalpo citu zivju ķeršanai. Šī būs trešā paaudze Luvias spolēm. Principā izskrienot cauri specifikācijai, varu secināt ka pa lielam tīri jaunas tehnoloģijas ir tikai pāris, kuras ir aizlienētas no daudz dārgākām spolēm. Mainījies ir Luvias dizains, tagad spole ir plaikusi tumši pelēka, auklas kasete līdzinās daudz dārgākajam Exist. Jaunums arī ir modelis ar dubulto spoles rokturi. Personīgi es šādas spoles neizmantoju, bet Japānas tirgū dažiem copes stiliem viņas ir ļoti pieprasītas. Izmēru ziņā nekādi jauni nav nākuši klāt.
   Joprojām Luvias ir ar Magsealed tehnoloģiju, kas nozīmē ka centrālie gultņi ir magnētiskajā eļļā, kas savukārt nodrošina pilnīgu hermētiskumu. Es gan biju gaidījis ka šai Luvias paaudzei parādīsies arī uztinēj rullīša gultnis ar Magsealed tehnoloģiju, bet nekā...
   Pilnīgs jaunums ir ATD jeb automatic drag system bremze. Pirmoreiz šādu bremzes sistēmu izmantoja Exist 2015. gada modelī. Lielākais pluss šai sistēmai ir tāds, ka šī bremze, atkarībā no
auklas noslodzes, nedaudz pieregulējas. Tas savukārt dod to ka var pirmkārt izmantot plānākas auklas, nebaidoties ka aukla pārplīsīs. Tāpat uz spēcīgiem rāvieniem bremze nedaudz padodas, bet pēc tam atkal nospriegojas iepriekšējā stāvoklī. Man pašam šī sistēma patīk. Exist viņa strādā labi, un ir bijušas situācijas, kad pateicoties ATD nav norāvies kāds lielāks loms. Turklāt lieki piebilst ka šo bremzi var ļoti labi un precīzi noregulēt, kas nav mazsvarīgi. Luvias - ceru ka ATD strādās tikpat labi, kā lielajam brālis Exist.
   Tāpat kā iepriekšējam modelim ir izmantots Air Rotor rotors. Šis ir atvieglots rotors, ar daudz labāku balansu, kā klasiskajiem
Luvias 2508PE-DH - jauns modelis
rotoriem. Principā šeit nekas jauns nav izdomāts. Auklas kasetei ir nedaudz mainīta forma. Joprojām kasete ir izgatavota no ABS alumīnija sakausējuma, kas dod kasetei ļoti lielu svaru ietaupījumu. Tāpat kasetes malas ir noklātas ar titāna jonu pārklājumu, kas viņas padara cietākas un izturīgākas.
   Specifikācijas tabulā ievēroju, ka, piemēram, 2004 modelis nu ir kļuvis par 5 gramiem vieglāks - 185 grami, kā arī ir palielinājies gultņu skaits, kas šobrīd sasniedz 8 gabalus. Lieki piebilst, ka vismaz pēc rekomendējamajām cenām Luvias būs nedaudz dārgāks par iepriekšējās paaudzes modeli.
Šobrīd spole ir prezentēta, bet nav īsti informācijas, kad viņa nonāks tirdzniecībā. Es domāju ka tas notiks divu mēnešu ietvaros, līdz ar ko jau var sākt veikt rezervācijas interneta veikalos.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru