Pārdomas par copi

Pārdomas par copi

piektdiena, 2016. gada 29. jūlijs

Pēc otrā LČ posma Pededzē...

Ņemot vērā pēdējā mēneša grafiku, man bija super saspringts laiks. Kā nekā šīs vasaras mans lielais projekts noslēdzās burtiski nedēļu atpakaļ. Bet ne par to ir stāsts. Trīs vārdos gribēju uzrakstīt pirmkārt par foreļu čempi, otro posmu. Kā jau minēju posms tika pārcelts uz Pededzi, faktiski divas zonas bija atstātas iepriekšējās, divas - citās vietās. Savā Facebook profilā jau biju ielicis albumu ar attēliem no šī posma. Jāpiemin ka ūdens līmenis bija gaužām zems... Zivs tika ielaista ļoti mazā izmērā, toties daudz. Kā vēlāk izrādījās, bija sektori, kur vispār zivs nebija, un liela daļa no ielaistās zivs jau tai pašā dienā skrēja pa upi uz leju, aiz maču zonām. Lai vai kā, bet arī šādos apstākļos ir jāmāk ķert, un šādas, tādas iestrādes arī mums palīdzēja. Individuālā vērtējumā šobrīd vislabāk klājas Ģirtam, kas otrajā posmā palika 11 vietā. Pēdējais posms notiks septembrī, Ogres upē. No sevis vēl varu piemetināt, ka abos notikušajos posmos bija pilnīgi kardināli ķeršanas apstākļi. Upe viena, bet laikapstākļi un pati daba visu izkārto kā pati vēlas. Kā vajadzēja cīnīties ar spēcīgo straumi maijā, tā šoreiz - ar ūdens trūkumu.
   Šajā posmā bija atļauts sportistam nest līdzi divus spiningus, līdzīgā kā tas notiek PČ. Jāsaka ka ne vienmēr šī iespēja ir vajadzīga, bet šoreiz tas lieti noderēja. Inventāra ziņā es šoreiz izmantoju Maximus Midori MSESM-62SUL komplektā ar Daiwa Presso 2025C un 3.5lb neilonu. Kā otru spiningu nokomplektēju Yamaga Blanks Blue Current BLC-68II ar Daiwa Luvias 2004 un Sunline
Daži no paštaisītajiem rotiem. Šiem lapiņas no Mepps, viena no LJ.
Small Game PE 0.2 + Varivas Trout Shock Leader 2lb fluorokarbonu. Kā jau iepriekš biju rakstījis ar Midori var lieliski izspēlēt dažādus silikona tārpus, nimfas, kūniņas. Šīs lietas ir ideāli piemērotas Midori. Nemaz nerunājot par mazajiem rotiem. Ar vobleriem Midori iet nedaudz grūtāk. Pašus mazākos 35-38mm spinings ir spējīgs izstrādāt, bet jau lielāku izmēru, kā arī HW voblerus - šeit Midori trūkst jaudas. Protams, dēļ savas akcijas un garuma, ar šo spiningu var veikt precīzus metienus. Salīdzinot ar Graphiteleader Bellezza Correntia GLBCS-612UL-BB-T, Midori ir tomēr nedaudz mīkstāks. Lai gan Bellezza nav diez ko cietāka. Faktiski ja man jau nebūtu Midori, tad kā otru spiningu noteikti ņemtu BB. Mānekļu ziņā viena daļa zivju tika pievarētas ar paštaisītiem rotiem. Pamatā tas tika veikts tīri dēļ svara - bija nepieciešami rotiņi ap 1.5 gramus smagi. Attiecīgi sameklēju Japānā rotu asītes jau ar visu griezuli, faktiski tādas kuras tiek izmantotas Smith AR-S rotos. Pēc tam tika pirkti, un sadalīti pa sastāvdaļām dažādi mazi rotiņi 00 un 0 izmērā, lai dabūtu pašas lapiņas. Nu un pēc tam visu liekam kopā. Serdeņus es pamatā izmantoju
Smith AR-S
volframa lodītes. Tās pašas ko lieto džiggalvām. Trīsžuburu bezatskabargu āķi, un rots ir gatavs. Pamatā pati svarīgākā lieta, lai uzreiz pēc metiena rotiņš sāktu strādāt, griezties. Otra mānekļu grupa - silikons. Ņemot vērā zivs izmēru, standarta 1.5 collu garās kūniņas jau bija par lielām. Attiecīgi tas viss tika sadalīts, un griezts pa plānām strēmelēm. Labi nostrādāja FishUp Tanta 1'' izmērā. Un tad jau vecie labie Berkley Waxies, Honey worm rādīja klasi. Lieliski mānekļi! No vobleriem vislabāk nostrādāja mans vecais Pontoon21 Crack Jack 38SP-MR, R22 krāsojumā. Uz šī mānekļa neskaitāmas foreles ir noķertas, un arī mačos varavīksnenes nežēloja mazo džeku :) Jāpiezīmē, ka arī mazie šūpi no dziļākām vietām spēja foreles iekārdināt. SV Lures Air šūps, viena grama smags, lēni planējot pacēla aktīvākās foreles.
   Nu lūk, tādas mazas pārdomas par otro posmu. Kā jau minēju čempionāta noslēgums būs septembrī, kad varēsim spēkoties ar varavīksnes forelēm. Un jau kaut kur tālumā ar domām, sākt pārdomāt nākošā gada čempionātu.

Šis Pontoon21 mani bieži ir palīdzējis

Midori

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru