Pārdomas par copi

Pārdomas par copi

otrdiena, 2015. gada 8. decembris

Kad Daugavā plosās vējš...

Skaidrs ka pat vētra un lieli viļņi neapturēs spiningotājus doties zandartu medībās. Tā arī mēs nolēmām par spīti prognozēm iepriekšējās brīvdienās doties Daugavā. Jāsaka ka piektdienas vakars lika tomēr nedaudz piebremzēt un sestdien neizgājām upē. Faktiski tas nebija īsti pareizi, jo tieši sestdienas rīta puse bija salīdzinoši mierīga, kad mēs droši varējām ķert zandartu. Bet nu neko, svētdien no rīta tomēr dodamies iekšā. Vējš ir spēcīgs, viļņi arī. Iesākumā nolemjam doties uz Vecmīlgrāvi, Sarkandaugavu un kuģu dokiem. Jāsaka ka vēja virziens un pats kanāls kā tāds, veidoja sava veida turbīnu - kanālā nostāties ar kuteri bija praktiski neiespējami, turklāt eholote diez ko labu skatu nerādīja. Dažās vietās bija balto zivju koncentrācija, citur kādi zandarti parādījās. Par cik copēt praktiski nav iespējams, nolemjam braukt atpakaļ uz centru. Centrā tomēr nedaudz mierīgāk. Motorguide motors tomēr nevar noturēt mūs. Jāsaka ka arī vecais labais enkurs mūs netur. Zandartu lokalizējām, bet dēļ vēja un nostāšanās problēmām nedabūjām īsti viņu paķert. Jāsaka ka lai arī spiningu jutība ir līmenī, šādos laik apstākļos bieži palaidām garām copes. Vienkārši dēļ šūpošanās nespēj piefiksēt īsto brīdi. Nolemjam pārcelties uz citu vietu. Pie Dienvidu tilta. Šeit nu jau pavisam mierīgi, var strādāt. Lokalizējam pāris balto zivju barus, visticamāk asaru baru, nu un arī zandartu. Šeit tad arī noslēdzam copi. 
   Inventāra ziņā šoreiz trenējām nu jau par tādu trendu palikušu lietu kā dropšots ar multiplikatoru. Jāsaka ka noteikti perspektīva lieta, bet par cik izvēlējos neīsto kātu, līdz galam bija grūti izbaudīt šo tehniku. Biju izvēlējies Deps Strugglearts FxxK 86, 8'6'' garu spiningu, ar augšējo testu līdz uncei, bet ar labu jaudas rezervi. Vienīgais mīnuss - spinings ir pārāk garš. Šobrīd meklēju sev kastinga kātu garuma robežās līdz 7'3'' vai 7'6''. Multu izmantoju Daiwa T3 SV, kuram virsū tinu Seaguar InvizX 15lb fluorokarbonu. Jāsaka ka pavadas garums bija garš - 1.5 m no svina līdz māneklim. Pašu mānekļi šoreiz strādāja O.S.P Dolive Stick SPECII, Lunker City Fin-S Fish 4'' izmērā, nu un mana mīļā Salmo dropa gumija, kurai nosaukumu nemaz nezinu.
   Pagaidām prognozes izskatās tīri normālas, līdz ar ko domāju ka turpināsim dropot zandartu. Šodien braucot no darba mājās jau atkal redzēju pulka copmaņus centrā - tātad zandarts pēc vētras ir palicis tur pat :)

P. S. par videomateriālu jāatvainojas, jo tehnisku iemeslu dēļ liela daļa neierakstījās atmiņas kartē... Viss ko varēju saglābt ir zemāk redzams...


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru