Pārdomas par copi

Pārdomas par copi

ceturtdiena, 2015. gada 5. novembris

DeSošana Daugavā turpinās

Aizkavējusies atskaite par kārtējo izbraucienu zandartu medībās. Principā nekas īpašs nenotika, zandarts joprojām ir lielā skaitā Daugavā, tiesa palicis nedaudz kūtrāks, un tomēr ir jāmeklē. Bet pie lomiem var tikt, kā arī vienkārši lieliski pavadīt laiku copē! Šajā reizē bijām izvēlējušies maratonu no 7 rītā līdz par 22 vakarā. Tāds normāls copes izbrauciens :) Mērķis bija izjust zandarta copi gan rīta krēslā, pa dienu un sagaidīt vakara uznācienu. Savus secinājumus izdarījām, un tieši tajā dienā zandarts bija ļoti aktīvs vakarā. Pa dienas vidu varēja pietiekami labi tikt pie loma, bet tomēr vakara krēsla un tumsa dara savu. Mānekļu ziņā arī savas atziņas. Uz krēslu, vakara copi, zandarts sāka reaģēt uz ļoti daudz dažādiem mānekļiem. Sākās arī eksperimenti ar krāsām, rozā noteikti nav vienīgā, kas strādā. Jāpiezīmē rīta pusē pūta spēcīgs vējš, un Daugavas straume arī sevi lika manīt - 30 gramu dropa svins bija minimums. Kā mums gāja - zemāk video, saīsināta versija :)


3 komentāri:

  1. Sveiks, Babra k-gs!

    Mani te ar nesen pierunāja uz šo māniju. Močījām tikai pa tumsu. Skatos, ka vālē dropiņā diezgan jaudīgi un bez izteiktām pauzēm.
    Mums tas stiklacis tāds gaļimijs bija. Baigi jēli pievilcieni un makten garas pauzes. Ņēma ar foršu kniukšķi, kamēr grimu domās par skaisto nākotni un dzēlīgo pagātni. Baigāko pacietību vaag. Bet tā - viennozīmīgi malači. Man ar patīk maratoni. :)

    Atis

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Iepriekšējās reizes zandarts sēdās ar klasisku sitienu kātā. Bet šoreiz izteiktāk bija uzsēšanās. Ar pauzēm ir dažādi. Iepriekšējās nedēļas zandarts bija aktīvs, līdz ar to pauzēt nevajadzēja. Šobrīd zivs paliek arvien kūtrāka, nākas gan pauzē, gan izmantot citas viltības :)
      Ne asakas!

      Dzēst