Pārdomas par copi

Pārdomas par copi

piektdiena, 2015. gada 20. marts

Zaļais ķīnietis

   Domāju ka daudzi zin tādu copes teorētiķi un praktiķi, no Krieivjas, kā Konstantīns Kuzmins. Cilvēks ļoti zinošs, ar milzīgu pieredzi. Tad lūk tie kas seko viņa blogam, ir pamanījuši, ka bieži tiek pieminēts vobleris, no Ķīnas, no-name, iesaukts par zaļo ķīnieti, krāsas dēļ. Stāsts diezgan triviāls. Kuzmins esot dabūjis čupu ar dažādiem no-name vobleriem no Ķīnas, un no tās čupas, atlasījis tos,
Es, tiesa, nedabūju to krāsojumu
kas man patika, bet kislotnijs vienmēr strādā.
kas vispār reāli strādā. Rezultātā tieši viens māneklis izrādījās pat ļoti labi strādājošs. Un, protams, viņš bija vienā eksemplārā. Lūk, šobrīd Kuzmins kopā ar Kosadaka ir izstrādājis piecus dažādus mānekļus. Viens no viņiem ir šis zaļais ķīnietis. Vienīgais eksemplārs tika atdots ražotājiem, uz sagriešanu un izpētīšanu, lai radītu precīzu kopju. Rezultāts jau ir pieejams veikalu plauktos. Vakardien man arī "roka paslīdēja" paņēmu sev vienu tādu. 
   Pirmie iespaidi, ir tādi, nekādi. Pēc skata nekas tai māneklī nav īpašs. Nedaudz līdzīgs Vision 95 no Megabass. Forma diezgan resna. Māneklis ir 90 mm garš, vienā variantā peldošajā. Cik sapratu, tad Kosadakas variantam ir atstāta spēle identiska kā oriģinālam, bet šis māneklis ir papildināts ar tālmešanas sistēmu. Māneklis ir pieejams 10 dažādās krāsas. Animācija ieteicamā ir vidējs tvičs, respektīvi ne pārāk aktīvs. Mēģināšu brīvdienās tikt līdz ūdeņiem un vismaz pirmos metienus uztaisīt, lai saprastu kas un kā. Šobrīd pirkumu veicu, tikai aiz cieņas pret Kuzminu :)
   Pārējie modeļi arī ir interesanti. Cik zinu viņi vēl nav Latvijā pieejami, bet internetā jau var atrast.
Bonga
Bonga ir klasisks valks. Apveltīts ar labām lidošanas iespējām. Pēc formas man viņš atgādina palielinātu Smith Towadi. 77 mm garš, 8.6 gramus smags. Arī pieejams 10 krāsās.
   Convoy, ir grimstošs, posmots vobleris, piedevām bez priekšējās mēles. Šim māneklis lido labi, turklāt precīzi. Pamatā animācija ir viegls tvičings, kustināšana ar spininga spici. Šis ir māneklis ko es gribu iegādāties, redzu perspektīvas viņam salīdzinoši seklos ezeru vai upju posmos. 90 mm garš, 8.9 gramus smags.Convoy
Convoy
XS principā formas ziņā ir identisks Convoy, tikai viņš ir peldošs, līdz ar ko nedaudz vieglāks - 7.9 grami.
   Cubix ir ļoti neparasts kranks. Pēc nosaukuma, šim māneklim ir kubveida forma. Principā ļoti savdabīgs. 35 mm garš, 6.4 gramus smags. Šis principā ir SSR kases kranks, maksimālā iegrime ~20 cm. Spriežot pēc mēles, pretestība būs gana laba, vadīšanas temps attiecīgi diezgan lēns. Šis māneklis viennozīmīgi ir kaut pamēģināšanas vērts!
   Tā ka gaidām jaunumus veikalu plauktos, un es mēģināšu iepostot pirmās atziņas par zaļo ķīnieti.



Convoy XS





Cubix



2 komentāri:

  1. Spriežot pēc tā rozā ērma, necopes gadījumā var velcēt arī savu keponu :)).

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu ir visādi ērmi tirgū pieejami :)
      Kaut vai Lucky Craft Pencil:
      http://havelritter.de/kuriositaeten-und-schnappschuesse-live-osaka-fishing-show-2012/2012/02/06/

      Dzēst