Pārdomas par copi

Pārdomas par copi

piektdiena, 2013. gada 29. novembris

Pro Anglers League



  Gribēju nedaudz iepazīstināt ar sacensībām, precīzāk sakot, sacensību formātu, kas notiek mūsu lielajā kaimiņzemē Krievijā. Saucas vienkārši – Pro Anglers League. Šīs sacensības ir samērā jaunas, tomēr, manuprāt, formāts ir ļoti labs. Par pamatu ir ņemtas Amerikāņu Bass Masters series sacensības. Ideja ir vienkārša – komandā ir divi sportisti – copmaņi, sacensības notiek divas dienas, trīs  kārtās, jeb trīs dažādās ūdenstilpnēs. Tiek svērtas piecas lielākās zivis, turklāt, kas ir īpaši svarīgi, VISAS zivis ir dzīvas un tiek atlaistas atpakaļ. Lai šo nodrošinātu kuteriem jābūt aprīkotiem ar live well, jeb kasti, kurā ir ūdens un notiek aberācija. Tādejādi praktiski visas zivis paliek sveikas un veselas. Lai nodrošinātu godīgumu tiek uzstādītas divas kameras kuterī, priekšā un aizmugurē, plus vēl karam sportistam uz cepures ir kamera. Šī kameras palīdz praktiski visās strīdus situācijās, un godīgums ir nodrošināts. Protams, šajos mačos piedalās praktiski visi Krievijas titulētākie sportisti. Jāsaka, ka šāda formāta sacensības līdz šim Krievijā nebija bijušas. Kas man patīk šajā formātā, ka tiek likt uzsvars uz lielu zivju ķeršanu, turklāt visas zivis paliek dzīvas un tiek atlaistas. Protams, ir nepieciešams labs ekipējums, labi kuteri, daudz laika, kas tiek veltīts treniņiem, bet noteikti, ka tas atmaksājas. Turklāt Krievijas copes tirgus ir liels, līdz ar to praktiski visiem sportistiem palīdz sponsori.
  Lai kā arī nebūtu es tomēr domāju, ka Latvijā šāds formāts īsti neiedzīvosies, vismaz pašlaik. Problēmas vairākas, tehniskais nodrošinājums, tas, ka godīgi sakot nav Latvijā tik daudz ūdenstilpnes, labāk sakot nav tik attīstīta infrastruktūra pie ūdenstilpnēm, dalības maksa, lai piedalītos mačos, un beidzot sponsoru atbalsts. Krievijā šie mači tiek rīkoti ar lielu ambrāžu, un lielu balvu fondu. Katrā ziņā man viņi patīk, sekoju šiem līdzi. Nākošgad Pro Anglers League 2014 notiks trešo reizi, turklāt tiks rīkotas divas atlases kārtas, jo jau šogad gribētāju skaits pārsniedza limitu!
  Sekot līdzi šim pasākumam var viņu mājas lapā – www.proanglers.ru
  Par katru posmu tiek veidota tāda kā īsa filma, ar sportistu komentāriem, apbalvošanu utt. 2012. gada epizodes var atrast viņu You Tube kanālā, bet linki uz 2013. gada epizodēm zemāk:
Skatāmies HD kvalitātē :)





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru