Pārdomas par copi

Pārdomas par copi

ceturtdiena, 2013. gada 21. novembris

Jaunumi no Shimano

Nākošajā gādā Eirpoas tirgum, Shimano ir sagatavojis vairākas atjaunotas spoļu sērijas.
Tātad piedāvājumā būs Stradic CI4+ FA, Stradic FJ, Technium FD, Exage FD Šīs gan nav vienīgās jaunās spoles, bet manuprāt šīs ir gaidītākās.
Stradic CI4+ izgatavots no uzlabota CI4 kompozītmateriāla. Principā CI4+ jau kādu laiku izmanto Japānas tirgum domātajām spolēm, tagad beidzot arī spoles no šī materiāla būs oficiāli pieejamas Eiropā. Galvenā atšķirība, ir tā, ka CI4+ ir par 2,5 reizēm izturīgāks par priekšgājēju CI4. Jāsaka ka Stradic CI4+ vairāk tuvinās tieši Rarenium spolēm - ir gan X-Ship tehnoloģija, kas dod lielāku sabalansētību un jaudu spolei, gan AR-C spoles kasete, kas dod to, ka aukla vieglāk noslīd nost, līdz ar to metiens sanāk tālāks, un Aero Wrap II. Svara ziņā, ja salīdzina ar Rarenium un 2500 modeļus, tad šis Stardic, lai arī par 5 gramiem, bet ir vieglāks. Būs pieejami 5 dažādi izmēri, tai skaitā 1000FAML, kas ir domāts tievajām pītajām auklām.
Stradic FJ modelim nu ir pieejama X-Ship tehnoloģija, ir nākuši klāt gultņi - nu tie ir 5 SA-RB tipa. Pirncipā pārējās izmantotās teholoģijas ir tās pašas, kas Stradic CI4+ modelim. Vēl jāpiemin, ka abiem Stradic ir "ātrs" pārnesums - 6.0:1. Būs pieejami 7 dažādi modeļi.
Technium FD ir vidējās cenu klases spole. Arī šis var lepoties ar X-Ship tehnoloģiju, 3 SA-RB gultņiem, AR-C spoles kaseti un Aero Wrap II. Principā šis būs ļoti labs, nosacīts budžeta cenu līmeņa modelis. Modeļi klāstā būs 5 dažādi modeļi
Exage FD, uzlabota budžeta klases spole. Galvenā atšķirība - izskats. Tiek izmantota "M" Compact Body tehnoloģija, kas piedod spolei nepierastu izskatu - auklas kasetes daļa ir liela, un pārējais korpuss mazs. Izskatās, ka spolei būtu liela galva. Šis Exage FD ir mazāks par iepriekšējo modeli. Vēl ir izmantota Varispeed II tehnoloģija, kas ļauj spolei ar dažādiem ātrumiem griezties, līdz ar ko aukla klājas labāk, un ir maza iespēja ka kaut kas varētu sapiņķerēties metiena brīdi. Tāpat ir AR-C auklas kasete izmantota. Pieejami būs 4 modeļi, no kuriem būs arī 3000SFD, ar seklo kaseti.
Šeit links uz jauno 2014. gada Shimano katalogu, tur var palasīties dažādu infu, par nākošajā gadā plānoto sortimentu!
http://fish.shimano-eu.com/publish/content/global_fish/en/nl/index/media_and_events0/news/shimano_catalogue.html


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru