Pārdomas par copi

Pārdomas par copi

piektdiena, 2014. gada 24. janvāris

Gumiju papildinājumi

   Turpinu "apbruņoties" jaunajai spiningošanas sezonai. Šoreiz atkal papildināju savus gumiju krājumus. Principā nekas jauns, bet tomēr labas, un pārbaudītas lietas. Pirmkārt Lunker City firmas gumijas Shaker. Domāju ka šīs gumijas copmaņi jau zin. Viņas ir gana efektīvas gan zandartu ķeršanā, gan līdaku mānīšanā. Shaker ir pieejami dažādos izmēros, bet es izvēlējos 4.5" izmēru. Manuprāt priekš līdakām absolūti labs. Paši mānekļi ir ļoti mīksti un elastīgi. Bet tās nav ēdamās gumijas. Atverot paciņu smarža, liek atcerēties vecos labos firmas YUM mānekļus. Šajā sezonā plānoju Shaker pastiprināti izmantot līdaku ķeršanai.
  Nākošās gumijas, manā listē, ir priekš manis jaunas, tās vēl neesmu mēģinājis. Firma Bass Assassin, modelis Walleye Sea Shad, paņēmu 4" izmēru. Pēc nosaukuma var spriest, ka šīs gumijas ir domātas walleye ķeršanai, šī zivs ir mūsu zandarta pār okeāna radiniece. Lūk šim mērķim arī es lietošu šīs gumijas. Arī šīs nav ēdamas, smarža standarta gumijas, izteikta shad forma. Krāsas paņēmu spilgtas, lai zanders dabot trūkties :)
   Tad turpinām plejādi ar Daiwa Tournament D'fin gumijām. Arī šīs ir zandartam domātas, slaidas mailes formas. 4" garas, bez ēdamības efekta. Šim modelim manu uzmanību piesaistīja aste, kas ir ļoti plāna, turklāt ar rievām, kas dod papildus vibrāciju ūdenī līdz ar ko piesaista zivs uzmanību. Krāsu izvēlējos īpaši spilgtu - elektro dzelten/zaļganu.
  Atsevišķa tēma ir mana pievēršanās copei ar wacky sistēmu, precīzāk sakot mānekļiem. Tad lūk izvēlējos pamēģināt Lunker City Spanky tārpveidīgās gumijas. Šīs ir tā saucamās fat gumijas, respektīvi gumijas gali ir resni, bet uz vidu pakāpeniski gumija paliek tievāka un šaurāka. Kad māneklis ir uz āķa, respektīvi āķis atrodas māneklim pa vidu, abi gali nokarājas, un līdz ar to pie spininga kustībām, ļoti efektīvi astes šūpojas.
   Lunker City Fin-S Fish - slug tipa māneklis. Šis ir izteikts drop šotam domāts māneklis. Ļoti elastīga, ar plānu un kustīgu asti. Te pat īsti vairs nav ko komentēt, ja nu vienīgi ka izvēlējos tumši zilu mānekli, ar sudraba - baltu vēderu. Katrā ziņā ceru ka šis modelis, man atnesīs zandartu vismaz uz 7 kg :)
   Katrā ziņā šobrīd varu teikt ka gumijas zivtiņu frontē esmu nodrošinājies pilnīgi jaunajai sezonai. Tagad atliek dabūt vēl pāris ēdamgumiju modeļus un aidā, līdakas saturās!!!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru